Pedagógusnap alkalmából köszöntötték a tanárokat Békésen

pedagógusnap Fotó: Körös Hírcentrum

Magyarországon 1952 júniusa óta köszöntik a pedagógusokat, Békésen a Pedagógus Szakszervezet kezdeményezésére 1998 óta.

hirdetés

Ilyenkor köszöntik mindazokat, akik a Békési fiatalokat és más településekről idejáró tanulókat oktatják, nevelik. Fontos munkát végeznek a könyvtár, a múzeum, a kulturális központ és a levéltár dolgozói is, akik nagyon sokszínűen egészítik ki az iskolában folyó nevelést és oktatást. A Pedagógusok Szakszervezete, valamint a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete segít minden évben az ünnepség lebonyolításában. Megkülönböztetett szeretettel köszöntötték azokat, akik 20-30 vagy 40 éve Békés Város és vonzáskörzetében lévő oktatási és közművelődési intézményekben tanítanak, nevelnek. Valamint az őket segítő munkakörökben dolgozókat is, továbbá azokat, akik nyugdíjba mennek, vagy akik valamilyen kitüntetést kaptak az elmúlt évek során és azokat is akik színes vagy díszdiplomások.

hirdetés

Kálmán Tibor alpolgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy a pedagógusok munkája az egyik legnehezebb feladat, hiszen a tananyag átadásán felül, a diákok jellemfejlődésében, nevelésében is részt vesznek. Manapság pedig már a diákok figyelmét felkelteni sem egyszerű feladat. Aki erre hivatásszerűen vállalkozik, az a szakmai felkészültség mellett kellő mennyiségű türelemmel, és nem utolsó sorban szeretettel teszi ezt.

“Most június első vasárnapján, önök óvodapedagógusok, tanítók és tanárok előtt tisztelgünk. Önök előtt, akik mindezt felvállalták. Pedagógussá válni valami egészen különleges keveréke a döntésnek, a sorsnak és a hivatástudatnak. Talán egyik szakmára sem igaz annyira, mint épp a pedagógus mesterségére, hogy az igazi szakember nem diplomával születik” – mondta el beszédében.

Az alpolgármester köszöntő beszédét követően, a pedagógusokat egy szál virággal, illetve csokorral, valamint a város vezetése jóvoltából a Fejezetek Békés Város történetéből című könyvvel köszöntötték, melyet Izsó Gábor polgármester adott át. A jubileumukat ünneplők köszöntését követően a nyugdíjba vonulókat köszöntötték, akiknek szakmai pályafutását is bemutatták a jelenlévőknek.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 59 = 61