Leclerc csalódott, nem ilyen szezonkezdésre számított

leclerc, ferrari Fotó: Kaiser Erika

Charles Leclerc elismerte, élete a Ferrarinál eddig nem úgy alakult, ahogy azt elvárta volna, ám bízik abban, hogy a szezon hátralevő felében egy jó eredmény még kinéz a Scuderiának.

hirdetés

A Mercedes hat futamból hatot megnyert, a Ferrarinak eddig csak a bahreini versenyhétvégén volt igazán esélye a győzelemre, ám a monacói pilóta hiába vezette magabiztosan a futamot, egy technikai hiba elvette az első helyről szövögetett álmait, azóta pedig nem alakul jól a 21 éves versenyző szezonja.

A folyamatos csapatutasítások és bizonyítási vágy miatt, a bakui időmérőn hibázott Leclerc és összetörte az autóját, minek következtében már a Q2-ben kiesett, Barcelonában egy rázókőre túl agresszívan hajtott rá, minek következtében sérültek a bargeboard elemek az autóján, majd Monacóban a csapat hibája miatt kényszerült korán búcsúzni, már az időmérőedzés első szakaszában kiesett, majd a futamon agresszív vezetési stílusa miatt, ütközött és végül fel kellett adnia a versenyt.

,,Sajnos nem úgy kezdődött a szezon, ahogy mi azt elképzeltük. Elég csalódást keltően alakult az év kezdete, ám ennek ellenére lehajtott fejjel és keményen kell dolgoznunk tovább, és ha ez meg van, akkor a jó eredmények is jönni fognak.”

Leclerc nagyon ideges volt a Q1-es baki miatt, ám biztos abban, hogy csapata többet ilyen szarvas hibát nem fog elkövetni.

,,Úgy vélem csapatként még van mit tanulnunk, ugyanis rögtön a Q1-ben kiesni hatalmas csalódás volt. Nem a 15. hely ami reális helyünk. A rossz időmérő miatt tudtuk, hogy nehéz futam vár ránk, azonban biztos vagyok abban, hogy tanulni fogunk az elkövetett hibákból, ami miatt az a verseny úgy alakult, ahogy.

Leclerc korán feladni kényszerült a versenyt, ugyanis mikor a 9. körben Nico Hülkenbergert próbálta megelőzni, lekocolta a korlátot, minek következtében sérült a padlólemeze és még defektet is kapott.

,,Szerintem versenybaleset volt. Nem hinném, hogy túl sok helyet hagyott nekem (Hülkenberg), de hozzávágtam a hátsót a korláthoz és még egy kicsit össze is értünk, ennyi történt.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

8 + 1 =