Fernando Alonso jöhet Sebastian Vettel helyére?

Fotó: Kaiser Erika

Fernando Alonso tavaly döntötte el, hogy idén már nem akar részese lenni a Formula 1-es mezőnynek, ám Monacóban szárnyra kapott egy pletyka, ami gyorsan megváltoztathatja a spanyol pilóta eddigi döntését.

hirdetés

Tavaly a McLarennél Alonson kívül még Stoffel Vandorne kapott helyet az alakulatnál, ám a brit csapat úgy döntött, ha már nem tudják maradásra bírni a kétszeres világbajnokot, akkor teljesen új felállással vágnak neki az új évnek, így jött Lando Norris és Carlos Sainz a képbe, akik eddig jól teljesítenek. Alonsot azonban nem hagyták el a fekete felhők, hiába intett búcsút a Forma-1-nek, ugyanis ebben az évben a dédelgetett álma nem valósulhat meg, mivel az Indy 500 időmérőjén nem tudta magát kvalifikálni, így egy évre a triple crown megnyerésétől el kell búcsúzni, azonban lehet, mégis a spanyolra mosolyog a szerencse.

hirdetés

A spanyol média szerint ugyanis Alonso jövőre akár vissza is ülhet a Ferrariba, ha Sebastian Vettel úgy dönt, hogy szögre akasztja a sisakot. A német versenyző elég hosszadalmas és nehézkes szezon elé néz idén, a Ferrari ugyanis nem brillírozik, emellett még a négyszeres világbajnoknak a Charles Leclerc okozta fejfájást is orvosolnia kell. A monacói paddockban röppentek fel a hírek, miszerint a 31 éves versenyző nem tölti ki szerződését, és idő előtt távozni fog a Scuderiától. Még csak pletyka szinten indult el ez a feltételezés, ám máris néhány nevet bedobtak abba a bizonyos “kalapba”, hogy ki jöhet a helyére, viszont a spanyol sajtó nem volt elégedett a felhozatallal, ezért a lehetséges jelöltek közé bedobták Alonso nevét is.

Azt nem tudni még mit hoz a jövő, ám a Marca szerint nagy esély van rá, hogy a kétszeres világbajnok visszatérjen és Leclerc-rel az oldalán akár a világbajnoki címért is küzdjön a Mercedes ellen.

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

90 − 89 =