A streetball uralja a főteret szombaton

streetball Fotó: Pixabay

A 25 éves Békéscsabai Kosárlabda Klub idén június 8-án rendezi meg a hagyományos Streetball Fesztivált Békéscsabán. Érdekes versenyek, szórakoztató fellépők is várják a kilátogatókat.

hirdetés

Krajcsó László, a kosárlabda klub utánpótlásedzője a rendezvénnyel kapcsolatban megosztotta, az eseményt 1998 óta minden évben megtartják Békéscsaba főterén. Magyarországon öt évvel korábban indult el a Streetball Challenge, aminek a békéscsabai fordulóját már hagyományosan a klub rendezi a program keretei között. Az indulni kívánó csapatok a Csaba Center információs pultjánál tudnak nevezni csütörtök délutánig.

hirdetés

A streetball egy izgalmas, látványos három három elleni kosárlabdajáték. Az alapja a tradicionális utcai kosárlabda. Ma már B33-nak nevezik. Abban különbözik az eredeti streetballtól, hogy nem aszfalton játsszák. Ha az utcán, akkor valamilyen komoly borításon, vagy pedig teremben, parkettán. 2017-ben dőlt el, hogy ez a B33 kosárlabda olimpiai sportág lesz és Tokióban 2020-ban már játszani is fogják. Nagyon népszerű sportág, több millióan játsszák világszerte. Látványosan jelen van a közösségi médiában is, részben ennek is köszönheti gyors elterjedését.

Szombaton is a hagyományos három plusz egy fős csapatok játszanak majd. Emellett például dobóverseny is várja majd az érdeklődőket. Erre a helyszínen lehet jelentkezni. A fellépők között szerepel majd a Fitdance Center SE, de a kisebbeknek lesz ugrálóvár és kihelyezett számítógépes játékok.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 2 =