Európa-kupa érmeket hoztak a megyei judósok

európa Bozó Bence, Szentandrászki Gréta, Gyáni János edző és Kara Bence. Fotó: BM Kano Judo SE

A hétvégén Győrben megrendezett serdülő Európa-kupán hét ország ötvenhét klubjának 248 judósa lépett tatamira. A rendező Magyarország mellett Azerbajdzsán, Csehország, Horvátország, Németország, Lengyelország és Románia képviseltette magát.

hirdetés

A BM Kano Judo SE versenyzői eredményes hétvégét tudhatnak maguk mögött. Ugyanis az egyesület négy indulója három éremmel és egy pontszerző helyezéssel tért haza. Szombaton az egyesület 44 kg-os versenyzője, Szabó Karolina állt tatamira. A serdülő magyar bajnoki ezüstérmes magabiztosan menetelt előre. Négy győztes és egy vesztes mérkőzés után megszerezte első Európa-kupa érmét, bronzéremmel zárta a napot.

Vasárnap a lányok 63 kg-os súlycsoportjában Szentandrászki Gréta mérettette meg magát. Egy győztes mérkőzés után a döntőbe jutásért a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget. A bronzmérkőzésen viszont alig több, mint fél perc alatt hajtott végre akciót ellenfelén és állt a dobogó harmadik fokára. A fiúk +81 kg-os kategóriájában két versenyző, Bozó Bence és Kara Bence indult.

Előbb Bozó Bence állt szőnyegre és került ki győztesen német nemzetiségű ellenfele ellen, az elődöntőben csapattársával mérkőzött meg, majd bronzéremért folytatta a harcot. Az egyesület reménysége pontszerző ötödik helyen végzett. Kara Bence a döntőben riválisával küzdött a bajnoki címért, majd nagy csata után vereséget szenvedett. A tavalyi Európa-kupa bronzérmes egy fokkal feljebb lépett a dobogón, ebben az évben ezüstérem került a nyakába.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

37 − = 35