A BM Kano Judo SE versenyzője, Perecz Márk kétszeres diákolimpiai bajnok

Zalaegerszegen, a Zalakerámia Sportcsarnokban került sor a diák A- és B-korcsoport országos diákolimpiai döntőjére. A jól szervezett viadalon hetvenhét egyesület háromszáznegyven versenyzője nevezett, az eseményen a klubjuk mellett az iskolájukat is képviselték a diákok.

hirdetés

A BM Kano Judo SE versenyzője, Perecz Márk a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolát képviselte és hozta a 2019-es év harmadik diákolimpiai címét az egyesületének.

hirdetés

Az egyesület tehetséges reménysége példaértékűen használja technikai tudását, esélyt sem adva ellenfeleinek. A versenyen négy magabiztos ippon győzelemmel került fel a dobogó legtetejére.

Gyáni János edző következőképp értékelte Márk teljesítményét: Ritka az olyan versenyző, aki jobb és bal oldalra egyformán tud dolgozni és technikákat megvalósítani, emellett alázatossága is példaértékű. Az edzéseket szó nélkül csinálja végig, edzőpartnere a serdülő korosztályú Kiss Huba motiválóan hat rá és segít fejlődni. Márkó edzésmunkája és szorgalma ez évben is kifizetődött, hiszen a romániai nemzetközi győzelme után most elkönyvelheti második diákolimpia bajnoki címét. Egy újabb csillag tört fel egyesületünknél, aki ha így folytatja a jövőben akár olimpiai résztvevője is lehet Békéscsabának.

A hétvégén az egyesület tagjai nemzetközi judós összetartáson vettek részt Túrkevén Ozsváth Attila szervezésével, ahol több magyar egyesület mellett román és szerb judokák jelentek meg és alkottak egy nagy judós családot – számolt be Gyáni János.

hirdetés

Szóljon hozzá!

8 + 1 =