Közel 230 diákot és pedagógust köszöntöttek

Fotó: Körös Hírcentrum

Kedden délelőtt a Békés Megyei Kormányhivatal dísztermében köszöntötték az Oktatási Hivatal Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett tanulmányi versenyek megyei döntőin első, második, harmadik helyezést elért diákokat és felkészítő tanáraikat.

hirdetés

Az Oktatási Központ szervezetének  nagyon széleskörű feladatrendszere van, hozzájuk tartozik Békés Megye összes, azaz 190 intézménye. Az óvoda, az általános iskola és minden középfokú intézmény, aminek megyei szinten ők látják el a szakmai szolgáltatási rendszerét, a szaktanácsadást egyéni és tematikus területen is főként a pedagógusok számára, mondta el  Simon Nóra Edina a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője. Ők szervezik a pedagógusok továbbképzését, valamint a tanulmányi versenyeket is.

hirdetés

Körülbelül 230 diákot és pedagógust köszönthettek a nap folyamán, akik mindannyian kiemelkedő eredményt értek el az országosan meghirdetett 17 tanulmányi versenyen. A tanulmányi versenyen több mint 3000 diák indult, akik közül 43 Békés megyei intézmény 118 diákja került be az első háromba. Ezek közül 26 általános iskola és 17 középiskola tanulója büszkélkedhet kiváló eredményekkel. Minden jelenlévő diák oklevelet, könyvutalványt vagy jutalomkönyvet kapott, míg felkészítő tanáraik elismerő oklevélben részesültek.

A tehetség egy olyan érték és erőforrás, amely nem hasznosul önmagától, meg kell teremteni a támogatókörnyezetet amelyben kibontakozhat.

– tette hozzá Simon Nóra Edina. Épp ezért annyira fontos, hogy a most köszöntött diákok lehetőséget kaptak arra, hogy a tehetségük megmutatkozhasson. Hogy mind az iskola, mind a pedagógusok segítették őket.

Mint ahogyan hagyományosan minden évben, egy-egy tehetség megmutathatja magát a közönség előtt. Idén Szabó Marci, a Lencsési általános iskola 6. osztályos tanulója klarinéton játszott el két dalt, amit zongorán kísért Gál Csaba a Békéscsabai Bartók Béla Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zongoratanára.

Ezt követően a tanulmányi verseny dobogósait köszöntötték. A diákok az alábbi tanulmányi versenyeken mérhették össze tudásukat:

– „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny középfokú iskolák tanulói számára
– Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny 5-8. évfolyamos tanulók számára
– Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” verseny középiskolások részére
– Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny
– Mikola Sándor országos középiskolai tehetségkutató fizikaverseny
– Országos angol nyelvi verseny
– Országos német nyelvi verseny
– Országos történelem verseny 7-8. évfolyamos tanulók száméra
– Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny
– XI. Békés Megyei Középiskolai Matematikaverseny
– Savaria Országos Történelem Tanulmányi Verseny
– Bod Péter Országos Könyvtárhasználati Verseny
– Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny
– Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny
– Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

84 + = 87