Kitüntetéseket adtak át a Pedagógusnapon

Fotó: Körös Hírcentrum

Pedagógusnap alkalmából került megrendezésre az az ünnepség, amelyen az oktatási és nevelési intézményekben dolgozókat köszöntötték.

hirdetés

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere így fogalmazott beszédében: „Hálásak vagyunk, hogy féltő okos szóval, ha kell, segítő szigorral bővítik gyermekeink ismereteit, adnak nekik biztos tudást. Önök egy olyan életre szóló hivatást választottak, amely pótolhatatlan és megfizethetetlen. Világunk egyik örök értéke. Az idei év kitüntetettjeinek személyisége és életpályája tanúságtétel a pedagógus hivatásnak. Azzal a megnyugtató érzéssel lehetünk most együtt, hogy vannak sokan akiknek a szíve, a lelke, a nagylelkűsége életben tudja tartani azt a különleges kapcsolatot, amelyet egyszerűen tanár-diák, vagy mester és tanítvány viszonynak nevezünk.”

hirdetés

A nyugdíjba vonulókhoz szólva elmondta, egy pedagógus nyugdíjas korában is példakép mindenki számára. „A város egyaránt hálával és köszönettel tartozik egykori és jelenlegi pedagógusainak, akik áldozatos munkáival a békéscsabai gyermekek tízezreinek adták át a tudást, akiknek fáradhatatlan és szorgalmas munkája nyomán formálódtak a gyermeki lelkek és lettek bölcsebbek az önök kezei közül kikerülő diákok” -fogalmazott a városvezető.

Az ünnepségen átadásra került a Békéscsaba Kiváló Pedagógusa cím, amelyet Turi István, az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium pedagógusa; valamint posztumusz Török Árpád, a Vízmű, a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma egykori igazgatója, esetében felesége, Törökné Halász Zsuzsanna vett át.

Brunszvik Teréz-díjat kapott továbbá Hrabovszki Zoltánné, a Tündérkert óvoda vezetője; Németh László-díjjal tüntették ki Orosz Éva Katalint, a Jankay Tibor általános iskola tanítóját. Miniszteri elismerő oklevelet kapott Bogár Jánosné (Andrássy Gyula gimnázium), Pallagi Györgyné (Kazinczy Ferenc általános iskola), Tóthné Nyerges Éva (Kazinczy Ferenc általános iskola).

A díjakat, jutalmakat Szarvas Péter polgármester, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Kiss Tibor alpolgármester adta át.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 1