Webber: Vettel karrierje útelágazáshoz érkezett

Vettel Fotó: Kaiser Erika

Mark Webber úgy véli egykori csapattársa Sebastian Vettel egy fontos útelágazáshoz érkezett karrierjében. Az ausztrált a német testbeszéde juttatta erre a következtetésre.

Monacóban Joe Saward „robbantotta fel a bombát”, mikor megírta, hogy a négyszeres világbajnok visszavonulását tervezgeti és nem lesz hajlandó kitölteni szerződését. Erre a vonatra felszállt a spanyol sajtó és rögtön bedobták a kalapba Fernando Alonso visszatérésének lehetőségét. Vettelt is utolérte a pletyka, és az Auto Bildnek úgy nyilatkozott, hogy esze ágában sincs még visszavonulni, majd ezt erősítvén az olasz újságíró Leo Turini blogján közölte, a Ferrari se akarja elengedni a németet. Most Webber érezte úgy, hogy fel kell szólalnia az ügyben, és meg is osztotta tapasztalatait, nézeteit a 31 éves pilótával kapcsolatban.

hirdetés

A Mercedes szárnyalásával és az esélytelenség nyugalmával mára-már Vettel egy második helynek is úgy tud örülni, mintha nyert volna, ez pedig aggasztja az ausztrál ex-pilótát. Webber úgy érzi egykori csapattársa már beletörődőt a sikertelenségbe, és ezért az év végén egy olyan válaszút előtt fog állni, ahol is el kell majd döntenie, folytatni akarja-e tovább a versenyzést, vagy örökre szögre akasztja a sisakot.

,,Néha túlságosan is nyugodt, mikor a második vagy a harmadik helyen végez, az ember viszont nem hinné, hogy ezzel az eredménnyel túl elégedett lenne. El kell döntenie mit is akar csinálni az elkövetkezendő években, meg kell találnia azt az utat melyen végig menve ismét sikereket érhet el. A Formula 1-ben, bármi megtörténhet, azonban ő maga mentálisan és karrierje szempontjából is egy útelágazáshoz érkezett.” – osztotta meg meglátásait Webber a Servus TV-nek.

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

61 − = 54