A Ferrari még nem mondott le az idei bajnoki címről

ferrari, mercedes Fotó: Racingline.hu

A Ferrari még nem adja fel a küzdelmet és szeretnének harcolni az egyéni és a konstruktőri bajnoki címért egyaránt.

Sokan arról beszéltek a Paddockban, hogy a Ferrari már hat futam után elengedi az idei bajnokságot, ugyanis a Mercedes versenyzői az eddig megrendezett hat futamon még nem találtak legyőzőre.

hirdetés

Az olaszok négyszeres bajnok pilótája, Sebastian Vettel szerint az elkövetkező három verseny kulcsfontosságú lesz a Ferrarinak a fejlődés szempontjából. „Nem fogok konkrét dátumot mondani, hogy ez mikor fog megtörténni, – mondta Vettel az előrelépésükről. „Meglátjuk, hogy mi lesz a következő versenyeken. Tisztán látszik, hogy le vagyunk maradva és jó lenne, ha közelebb tudnánk kerülni hozzájuk, máskülönben nehéz lesz nyernünk.”

Vettel csapattársa, Charles Leclerc is elmondta, hogy egy erősebb Ferrarit szeretne, és még nem írná le a bajnoki esélyeit. „Amíg matematikailag esélyes vagyok a címre, addig nem fogom feladni,” – jelentette ki a fiatal monacói. „Egy nehéz szezonkezdeten vagyunk túl, ennél sokkal jobbra számítottunk. Azonban még korán sincs vége. Ha mindent jól csinálunk, akkor jobb eredményeket fogunk elérni.”

Mindkét Ferrari pilóta tagadta, hogy az SF90-el bármi féle konstrukciós probléma lenne. A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is elmondta, hogy nem fognak B autót építeni. „Nem fogunk komolyabb fejlesztéseken dolgozni, ugyanis elsősorban a gumiproblémáinkat kell megoldanunk. Vannak ötleteink, amit megpróbálunk minél hamarabb megvalósítani.”

Az olasz csapatfőnök hozzátette, hogy a csapat nagy történelmi múltja ellenére egy fiatal csapattal rendelkeznek. „A csapatot teljes mértékben újjá kellett szervezünk még januárban. A régi csapatszerkezet már nincs többé,” – idézi Binottot a La Gazzetta dello Sport. „A Ferrari jelenlegi helyzetét a 1996-os és 1997-es évhez hasonlítanám. Az akarat, az odaadás és a szenvedély is ugyanaz most, mint anno.”

Binotto tagadta, hogy egy Michael Schumacher kaliberű versenyzőre lenne szükségük és emellett teljes mértékben elégedett a pilótapárosával. „Egy rendkívül jó pilótapárosunk van. Egyrészt itt van Vettel, aki egy nagyon tapasztalt versenyző, másrészt pedig egy fiatal tehetség Leclerc személyében.”

Racingline.hu

Szóljon hozzá!

7 + 2 =