A közös sikereket ünnepelte a BSZC a pedagógusnapon

bszc Fotó: Körös Hírcentrum

A pedagógusokat már hagyományosan június első vasárnapján köszöntik. A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) vezetése szintén eleget tett ennek a kellemes kötelezettségnek. A június 7-én megtartott rendezvényen a tagintézmények munkatársait – az oktatókat és az oktatást segítő munkatársakat – látták vendégül.

A szakképzési centrum égisze alatt idén már ötödik alkalommal köszönthették a pedagógusokat – kezdte ünnepi beszédét Mucsi Balázs, a centrum főigazgatója. A pedagógus személye világformáló, hiszen gondolatai, attitűdje beleivódik a tanulók, a szülők, de még a nagyszülők viselkedésnormáiba is. Választott szakmától függetlenül a diákok személyiségének formálásában nagy szerepet kapnak a tanárok. Az épület falai között kapott szakmai és erkölcsi útravaló visszaköszön későbbi életükben – tette hozzá Mucsi Balázs. A főigazgató felhívta a figyelmet arra a minőségi munkára, ami az intézményben folyik. Kiemelte, hogy idén rengeteg diákot köszönthettek a szakmai, tanulmányi versenyeken elért kiváló eredményeik miatt. Nem csak hazai, de a nemzetközi porondon is helytállnak a BSZC diákjai.

hirdetés

Több mint 800 kolléga dolgozik azon nap mint nap, hogy a diákok elsajátíthassák a megfelelő ismereteket. Ezek a személyek azok, akik hivatástudatukkal, odaadásukkal megalapozhatják Magyarország jövöjét – hangsúlyozta Mucsi Balázs. Jó lenne, ha az ebben a tanévben elért sikerek a jövőben is folytatódnának. Objektív számokkal mérve magas színvonalú oktatás folyik jelenleg a tagintézményekben. Ezért is fontos ez a nap, hogy ezeket a sikereket együtt tudják megünnepelni azok, akik lehetővé tették.

Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere kifejtette, hogy bár a város már nem fenntartója az oktatási intézményeknek, mégis ezer szállal kötődik hozzájuk. Hiszen többek között továbbra is a város pedagógusai látják el a nevelői feladatokat. Az önkormányzat szorosan együttműködik a BSZC-vel, erre szükség is van egy sikeres jövőhöz. A városvezetés nevében megköszönte a magas színvonalú oktatói munkát, ez az oka ugyanis annak, hogy egyre többen választják a békéscsabai szakképzést.

Az ünnepi beszédek után pedig számos elismerést is átadtak a rendezvényen.

 

Szóljon hozzá!

− 1 = 6