Benépesült a főtér, zajlik a 22. Streetball Fesztivál

streetball Fotó: Körös Hírcentrum

Benépesült a főtér, zajlik a 22. Streetball Fesztivál. A hagyományos három plusz egy fős csapatok mérkőzései mellett dobóverseny, ugrálóvár és izgalmas műsorok is várták az idelátogatókat az idén 25 éves  Békéscsabai Kosárlabda Klub által szervezett rendezvényen.

hirdetés

Az eseményt először 1998-ban rendezték meg, akkor még Csaba Street néven. Utána Adidas Streetball volt, mostanra pedig már Streetball néven fut – árulta el Jancsika Árpád, a Békéscsabai Kosárlabda Klub technikai vezetője és vezetőedzője a fesztiválon. Hozzátette, hogy idén 56 csapat nevezett, ami nagyon kiemelkedő ebben a régióban. „Egészen a legkisebb korosztálytól neveztek, tehát a 2008-as születésűek, 11 éves vagy fiatalabbak is. Az ennél is kisebbeknek, óvodásoknak igyekeztünk szervezni sorversenyeket. Nem nagyon engedtük nekik a palánkot, ott is tudnak rendezett körülmények között versenyezni. És innen egészen föl a +35-as korosztályig mindenki megtalálja a számára a legjobb választást. A határon túlról is jöttek, Romániából is vannak csapatok. Ellátogattak a Senior Öregfiúk, akik a ’80-as években is kosaraztak már itt. A környező városokból mindenhonnan, de Szegedről, Hódmezővásárhelyről, Szolnokról is vannak csapatok. Elmondhatjuk, hogy a környező városokból, 100 km-es körzetben mindenhonnan jöttek.”

hirdetés

Az edző elmondta, hogy a 3×3 kosárlabda mostanra egyre népszerűbb lett, a következő olimpián már hivatalos versenyprogramban is szerepel, így Magyarországon is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek ennek a népszerűsítésére. „Azt lehet mondani, hogy aki játszik 5-5 ellen, egész pályán, azok is egyre szívesebben játszanak 3-3-at. Idősek is tudják játszani, mert nem kell annyira sokat futni, hiszen egy palánkra játszunk, valamint fiatalok is, mert nekik se kell megküzdeniük azzal, hogy sprintelnek 40 métert, aztán visszajönnek, úgyhogy mondhatjuk, hogy ezt 8 éves kortól akár 80-90 éves korig játszák” – tette hozzá.

Az érdeklődőkre a streetball mérkőzések mellett színes programokkal várnak. A szervezők reggel 8 órától felállítottak a legkisebbeknek egy ugrálóvárat, amit ingyenesen használhatnak, egészen a rendezvény végéig. Fellépnek a Fitdance Center SE versenyzői, táncosai, valamint a Hungarotel Torna Club tornászai és a legkisebb táncosai is.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

17 − 15 =