Látványos bemutatók, különleges programok az idei Kék Lámpások Napján

Kéklámpások Fotó: Körös Hírcentrum

Kezdetét vette az immáron hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Kék Lámpások Napja Orosházán.

hirdetés

A rendezvényen a rendőrség, a tűzoltóság, a mentősök, a Magyar Vöröskereszt, a Magyar Honvédség, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és még sok más szervezet enged bepillantást mindennapos munkájuk kulisszatitkaiba.

hirdetés

A nap folyamán – többek között -, látványos rendőrkutyás bemutatót, a tűzoltók és a mentők közös bemutatóját és a XXIV. Határvadász Bevetési Osztály megrendezett jeleneteit is láthatták az érdeklődők.

Hétköznapokban a rendőrök, mentők és tűzoltók rendszeresen dolgoznak egy helyszínen, munkájuk ugyan eltérő de kiegészítik egymást. A Kék Lámpások napján szimulált esetnél egy felborult autóból, két sérültet kellett közösen kimenteniük. A Készenléti Rendőrség XXIV. Határvadász Bevetési Osztálya 2017 májusában alakult meg Orosházán. Elsősorban határvédelmi és csapatszolgálati feladatot látnak el, de Békés megyében is részt vesznek közterületi járőrszolgálatban. Most a leggyakrabban alkalmazott csapatszolgálati, tömeg kezelési taktikai eljárásokból mutattak be néhányat. Az első bemutatót Kolman Zsolt rendőr őrnagy és Szlaukó Áron rendőr törzsőrmester elképzelései alapján gyakorolták be.

A Készenléti Rendőrség talán legjobban várt programeleme a helikopter érkezése volt. A jármű tavaly is bemutatkozott, idén viszont az új helyszínen le is tudott szállni, az érdeklődők közelebbről is szemügyre vehetik.

Orosháza önkormányzata az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is kiosztotta az év mentőse, rendőre, tűzoltója és az év készenléti rendőre címeket. Az év rendőre, Oszaczki Sándor Zsolt rendőr törzszászlós, a Közrendvédelmi Osztály szolgálatirányító parancsnoka. Az év mentőse, Köteles János. Az év tűzoltója Hoboth Zoltán. Az év készenléti rendőre Szlaukó Áron rendőr törzsőrmester.

A szervezők 15 óra 30 percig várják az érdeklődőket.

 

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

43 − = 36