Rendkívüli szúnyoggyérítés várható Békéscsabán

szúnyoggyérítés Fotó: Körös Hírcentrum

A szúnyoggyérítés ellenére ha ma valaki a nap bármely órájában kiteszi a lábát az ajtón, szinte képtelenség akár csak néhány lépést is tenni anélkül, hogy megcsípjen néhány belőlük. A lakossági észrevételek miatt pedig Szarvas Péter polgármester is tett lépéseket.

hirdetés

Szarvas Péter közösségi oldalán így reagált a megkeresésekre: “Mindannyian a bőrünkön érezzük, hogy az utóbbi csapadékos és meleg időjárás következtében irreális módon elszaporodtak a szúnyogok. Magam is azt tapasztaltam és a hét minden napján kaptam jelzést a város lakóitól is, hogy az utóbbi időben szinte képtelenség egy kellemes órát eltölteni a szabadban, mert a szúnyoginvázió az elmúlt évekhez képest sokkal intenzívebb. A rendkívüli szúnyog helyzetre való tekintettel, kollégáimmal a hét minden munkanapján kiemelten foglalkoztam ezzel a problémával.

hirdetés

A szúnyoggyérítési tevékenységet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság irányítja és koordinálja, azonban a békéscsabaiak érdekében most egyedi és különleges intézkedésre van szükség. Ezért tárgyalásokat, egyeztetések folytattam munkatársaimmal, melyek alapján 2019. június 16-án, vasárnap lehet a lehető legkorábbi időpont, amikor az ebben a különleges helyzetben elért vállalkozó a légi és földi szúnyoggyérítési feladatokat Önkormányzati finanszírozásból, megrendelés alapján elláthatja. Előtte azonban időben, gyorsan meg kell történnie minden méhész kiértesítésének, amit az önkormányzat munkatársai végeznek.”

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 58 = 67