Hétvégén tetőzik a kánikula, jövő héten jön enyhülés

Kánikulával, napsütés, melegszik, melegrekord, meleg, nyár, napsütés, időjárás Illusztráció: Pixabay

A hét hátralévő napjaiban fokozódik a kánikula, vasárnap érkezik hidegfront, ami jövő hétre hoz enyhülést.
A hét utolsó napjáig elkerülik hazánkat a frontok, a délies áramlással pedig csak fokozódik a forróság.

Pénteken az északkeleti megyékbe érkezhetnek frissítő záporok, zivatarok, másutt marad a napos, meleg nyári idő, a légmozgás nem lesz jelentős, inkább csak zivatarok környezetében lehetnek erős, viharos lökések.

hirdetés

Szombaton tetőzik a kánikula. Habár nyugaton több felhő lehet az égen, csapadék sehol sem valószínű. A száraz, többnyire még mindig napos időben 33-38 fokos hőség várható. A légmozgás a Dunántúlon élénk, északnyugaton erős lehet.

Vasárnap megérkezik ugyan a sokak számára várva várt hidegfront, de jelentős lehűlést még nem hoz. A nap első felében még többfelé kisüt a nap, majd egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet és főleg a nap második felében már egyre többfelé várható záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulása. Legkésőbb keletre, délkeletre érkezik meg a csapadék. Itt még 34-36 fok körül tetőzik a hőmérséklet, nyugaton 30 fok körül. Az északnyugatira forduló szél feltámad, zivatarokat erős, viharos lökések kísérnek.

Hétfőre enyhül a forróság, az ország legnagyobb részén 25-30 fok között alakulnak a maximumok, ennél pár fokkal még keleten lehet melegebb. Záporokra, zivatarokra országszerte számíthatunk, több helyen kiadósabb mennyiség eshet. Kedden marad a sokfelé csapadékos és szeles, mérsékelten meleg idő. A maximumértékek a hétfőihez hasonlóan alakulnak – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

39 − 30 =