Kolumbiai vendégeket köszöntöttek a Városházán

kolumbiai Fotó: Körös Hírcentrum

A kolumbiai Duvàn Reynerio Ocampo Pinzón követségi ügyvivőt köszöntötte Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere a Városháza Dísztermében. A bemutatkozó látogatáson a kolumbiai egyetem kórusának tagjai Rafael Angel Suescun Marino kórusvezetővel együtt egy színvonalas előadással kápráztatták el az egybegyűlteket.

Az ünnepség alkalmával Nagy Ferenc mutatta be a várost angol nyelven egy tolmács segítségével. Az előadás során a település főbb mutatóiról, lakosságáról, gasztronómiájáról, kultúrájáról, gazdaságáról is beszélt. Elmondta, hogy a város egyik célja, hogy a lakosság száma ne csökkenjen, és hogy igyekeznek fejleszteni a gazdaságot, az infrastruktúrát, valamint az idegenforgalmat. Természetesen szó esett a színházról és a csabai kolbászról is.

hirdetés

Ezt követően a diplomáciai kapcsolatokat megerősítendő eseményen a kolumbiai tanácsos is bemutatkozott. Elmondta, hogy örömmel tölti el többek között az is, hogy a Magyar-Kolumbiai nagykövetség most egy éves, és ez az első alkalom, hogy Békéscsabára látogattak. Továbbá, hogy Kolumbia idén ünnepli függetlenségének 200. évfordulóját, és a követség szeretné megmutatni, hogy az országuk mennyire erős, és gazdag kultúrával rendelkezik.

A 25 éve fennálló kórus is megköszönte a városnak, hogy bemutathatják Békéscsaba számára a dalaikat. Hálásak Szigeti Antal plébánosnak, hogy befogadták őket, valamint a megyeszékhely vezetésének és a békéscsabaiaknak, hogy ilyen jó szívvel és szeretettel fogadták a 30 fős delegációt.

Az ország északi részén fekvő Bucaramanga város egyetemének kórusa a nap folyamán az Ünnepi Könyvhét alkalmából délután is fellépett. Majd este a Páduai Szent Antal-társszékesegyházban mutatkoztak be. Az ünnepséget követően pedig a települést is volt lehetőségük megismerni.

Szóljon hozzá!

18 + = 20