Lopott quad a határon

Németországból ellopott quad került elő egy kisteherautó rakteréből a battonyai közúti határátkelőhelyen. A tulajdonos nem tudta, hogy a járművet ellopták, így a körözési rendszerben nem szerepelt.

A battonyai közúti határátkelőhelyen, 2019. június 13-án 16 óra 30 perc körül egy kisteherautóval kilépésre jelentkezett két román állampolgár. A jármű rakterében egy quad volt, amelyen nem volt hatósági jelzés. A férfiak azt állították, hogy Hollandiában vásárolták, de ezt semmivel nem tudták igazolni. Az útlevélkezelő az alvázszám alapján azonosította a járművet, de a körözési rendszerben nem szerepelt. Felvette a kapcsolatot a német hatóság képviselőivel, akik Németországban felkeresték a tulajdonost. A tulajdonos azt hitte, hogy a quad a tanyáján van, nem tudta, hogy ellopták, így bejelentést sem tett.

A magyar határrendészek jelzése után a német hatóság elrendelte a körözést és ennek alapján a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lefoglalta a járművet. A quad a magyar rendőrök és német kollégáik együttműködésének, gyors intézkedésének köszönhetően visszakerül a tulajdonoshoz. A férfiak ellen büntetőeljárás indult.

Forrás: police.hu


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!