Kezdetét vette a 43. Békés-tarhosi Zenei Napok

Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Vasárnap 43. alkalommal vette kezdetét Békés-tarhosi Zenei Napok, ami a legnagyobb múltra visszatekintő zenei programsorozat az országban.

hirdetés

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban, hagyományosan a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar előadása nyitotta meg az idei évi BÉTAZEN-t, vasárnap 17 órakor. A hangverseny előtt Izsó Gábor, Békés város polgármestere beszélt, később Mucsi András, a város tanácsnoka mondott pohárköszöntőt.

hirdetés

A polgármester elmondta, hogy a művészet mennyire fontos, az életünk része, az emberiség egyik leghatalmasabb kifejező eszköze, és aki hozzáférhetővé teszi, az az emberiség jövőéért tesz. A művészet megerősítést ad, az összetartozás érzését. Így az volt a tanács, hogy a Békésiek legyenek büszkék arra, hogy ezzel a programsorozattal a művészet elérhetővé válik minden érdeklődő számára.

„Csak az elmúlt évben, fesztiváli szinten 500 művész és művészpalánta szórakoztatta a több mint 7000 főt számláló eseményt. Hiszek benne, hogy a sikerben kiemelkedő szerepe van Békés Város művészet pártoló közösségének. És azoknak, akik már gyermekük beiskolázásakor szem előtt tartják és ki is használják a városunk által biztosított magas szintű művészeti oktatás lehetőségét” – fejtette ki Izsó Gábor.

A Zenei Napok alatt, rengeteg helyi tehetség is megmutathatja majd magát, akár zenéről, énekről vagy éppen a táncról van szó. Mára gyakorlattá vált az is, hogy a rendezvény a komolyzene és a kurzusok mellett más művészeti és közművelődési produkcióknak is helyt ad. Az elkövetkezendő két hétben így többek között lesz színházi előadás és népzenei bemutató is. De  hangversenyek, kurzusok, táborok, továbbképzések, kiegészítő programok, fiatal növendékek előadásai és világhírű művészek koncertjei is várják a nézőket a tarhosi kastélyparkban valamint a kulturális központban.

hirdetés

Szóljon hozzá!

7 + 2 =