Alonso visszatér az F1-be, ha kap egy győzelemre képes autót

alonso Fotó: Kaiser Erika

A friss kétszeres Le Mans győztes és WEC bajnok Fernando Alonso ismét megszólalt F1-es visszatérésével kapcsolatban, melyet egy komoly feltételhez köt: egy győzni képes autót szeretne.

hirdetés

A 37 éves spanyolnak 2019 második felére egyelőre semmilyen versenye nincs bejelentve, pedig korábban azt mondta, még 8 versenye lesz idén. Ha az F1 felé venné az irányt, bizonyára nem a McLarennel tenné, mert kiderült, hogy ott nincs számára hely. Viszont most azt is megtudtuk, hogy minden bizonnyal nem is oda akarna, mert az azonnali győzelem a célja.

hirdetés

„Ha az F1 újra vonzóvá válik számomra, nem kérdés, hogy visszamegyek. Vevő vagyok az érdekes ajánlatokra. Viszont csak akkor döntök a visszatérés mellett, ha valós esélyem van a bajnoki címre” – jelentette ki Alonso az olasz Man in Town magazinnak. „Nem érdekelnek olyan projektek, amelyek a nulláról indulnak. Egyből győztes autót akarok.”

Az idén eddig nyeretlen Ferrarinak Alonso adott néhány tanácsot.

„Türelmesnek kell lenni. Nem könnyű, ha minden hétvégén győzelmet várnak tőled. Az autó most már versenyképes, viszont nem segít a rájuk nehezedő hatalmas nyomás. A Mercedes pedig nagyon erős.”

Racingline.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

65 − 61 =