Egy férfi, két szabálysértés, három bűncselekmény

millió, őrizetbe, medgyesbodzási, telephelyről, kötegyáni, garázdaság, mezőberényben, közokirat, gyulán, kábítószer, police, csalás, lopás, körözés, ittas Fotó: Pixabay

Alkoholt ivott, majd engedély nélkül elvitte egyik ismerőse kocsiját egy békéscsabai férfi. A férfit már korábban jogerősen eltiltott a járművezetéstől a rendőrség. A kocsiban üzemanyagot tankolt az egyik mezőberényi benzinkúton, de nem fizetett a tankolásért. A rendőrök rövid időn belül elfogták. A gyorsteszt kábítószer fogyasztást jelzett nála és a ruházatában is találtak növényi törmeléket a nyomozók.

A mezőberényi benzinkút egyik dolgozója tett bejelentést a rendőrségre 2019. június 20-án 9 óra 15 perckor arról, hogy egy személygépkocsit vezető férfi tankolt náluk, majd fizetés nélkül elhajtott. A rendszám alapján a rendőrök felkeresték a kocsi bejegyzett tulajdonosát, aki ekkor vette észre, hogy az autóját ellopták. A rendőrség azonnal körözést adott ki a járműre, a járőrök pedig alig két óra alatt meg is találták Békéscsaba belvárosában a keresett autót.

hirdetés

A kocsit egy 24 éves békéscsabai férfi vezette, akinél a helyszíni légalkoholmérés eredménye pozitív értéket mutatott, a gyorsteszt pedig kábítószerfogyasztást jelzett nála. A nyomozók U. János nadrágzsebében zöld növényi törmeléket, a pénztárcájában pedig kristályos anyagot találtak. Kiderült az is, hogy a férfi többek között azért sem vezethetett volna, mert a Békéscsabai Rendőrkapitányság 2019. június 27-ig eltiltotta a járművezetéstől.

A rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és kábítószer birtoklása bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellene. Emellett U. János ellen a Békési Rendőrkapitányság csalás miatt szabálysértési eljárást is indított. A járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés miatt pedig a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei őrizetbe vették. Három napon belül bíróság elé állíthatják.

Forrás: police.hu

Szóljon hozzá!

− 1 = 2