Megvan a nyomdaipari képzőközpont kivitelezője

nyomdaipari Fotó: Szarvas Péter / Facebook

A június 20-ai testületi ülésen napirendre került a Modern Városok Program keretében megvalósuló Békéscsabai Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont kialakítása elnevezésű projekt részét képező Tanműhely és Kollégium felújítása és bővítése.

Nemrégiben lezárult az a közbeszerzési eljárás, amely során ki tudták választani, hogy a tanműhely és a kollégium felújítását melyik vállalkozó végzi majd el. A munkálatok tehát rövidesen elindulhatnak. Szarvas Péter polgármester elárulta, a nyomda- és csomagolóipar az egész világon egy felfelé ívelő iparág. Magyarországon ennek Békéscsaba a vidéki fellegvára. A folyamatos bővülés pedig szükségessé tette az utánpótlás biztosítását. Ezért döntött úgy a kormány, hogy a Modern Városok Program keretében támogatja a Békéscsabai Nyomdaipari Tudás- és Képzőközpont kialakítását.

hirdetés

Ha ez megvalósul, akkor korszerű körülmények között tudnak majd a középfokú oktatás keretében szakembereket képezni. De nem mondtak le még arról sem, hogy egyszer felsőfokú nyomdászképzés is lesz majd a megyeszékhelyen. Miután megérkezett a forrás, a képviselő-testület kiválasztotta a kivitelezőt a tanműhely kialakítására és a kollégium felújítására. A munkálatok körülbelül egy évig tartanak majd.

nyomdaipari
Fotó: Szarvas Péter / Facebook

Szarvas Péter közösségi oldalán így számolt be a fejlesztésről: “A békéscsabai nyomdaipar olyan értéket képvisel, amit érdemes megőrizni és ápolni. Mindig is országos szinten is kimagasló színvonalú nyomdaipari képzéssel büszkélkedhettünk. Városunkban az oktatási intézmények és a nyomdaipari cégek nagyszerű példát mutatnak, hiszen hosszú évek óta szoros együttműködésben dolgoznak. Ezért is lényeges, hogy a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanműhelyének és kollégiumi épületének további fejlesztése és bővítése mihamarabb megtörténjen.

A beruházás a BSZC Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziuma és Kollégiuma telephelyén kerül megvalósításra, ahol korszerű infrastruktúra épül ki. Ennek köszönhetően modern nyomdaipari berendezéseken tanulhatják meg a legjobb szakemberektől a fiatalok a nyomdász szakma minden csínját-bínját. A szektor valamennyi szereplőjének közös célja, hogy egy olyan korszerű, országos beiskolázású és nemzetközi szintű nyomdaipari szakképző intézménnyé váljon, amely mind minőségében, mind mennyiségében ki tudja szolgálni az iparág hazai humán-erőforrás igényét. Békéscsabán azért is jó nyomdásznak tanulni, mert biztos elhelyezkedést kínál a fiatalok számára.”

Szóljon hozzá!

91 − = 90