Nagy volt az érdeklődés a Munkácsy-kép iránt

munkácsy Fotó: Körös Hírcentrum

A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum különleges programokkal várta az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. Többek között egy évtizedek óta nem látott Munkácsy-kép is bemutatkozott.

hirdetés

Kiállításmegnyitó, borkóstoló, koncertek, tárlatvezetés és egy különleges festmény bemutatása színesítette a Múzeumok Éjszakája programsorozatát június 22-én. Mint arról Gyarmati Gabriella, a Munkácsy Mihály Múzeum művészettörténésze korábban nyilatkozott, ezen az éjszakán minden közgyűjtemény igyekszik valamilyen különlegességgel előrukkolni. Mi is lehetne nagyobb kuriózum, mint egy évtizedek óta nem látott Munkácsy-festmény bemutatása? A Pulitzerné című arcképet egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők.

hirdetés

Egy új időszaki kiállítás is megnyitotta kapuit, a Túl édes… – A giccs határai című tárlat a művészet peremterületeinek bevonásával arra a kérdésre keresi a választ, hogy meddig tart a szépség, és hol kezdődik a giccs. Gyarmati Gabriella elárulta, hogy ez még a múzeum munkatársainak is komoly fejtörést okozott és nem tudtak egyértelműen állást foglalni. Tehát valóban érdemes ezzel a kérdéssel komolyabban is foglalkozni.

Emellett divatbemutató, a gyermekeknek kreatív kuckó, zseblámpás tárlatvezetés és sok más érdekesség várta a múzeumba látogatókat.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 1 = 3