Lopni vitte élettársa gyermekeit a sarkadi nő, vádat emeltek ellene

Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán Fotó: Pixabay

A Gyulai Járási Ügyészség több lopás, rablás és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat egy 25 éves sarkadi nő ellen, aki élettársa gyermekeit is felhasználta bűncselekmények elkövetéséhez.

A letartóztatásban lévő fiatal nő 2018. július 16-án egy sarkadi kiskereskedelmi áruházban különböző fogyasztási cikkeket vett magához 4.315 forint értékben, majd azokat az előzetes megbeszélés alapján a bejárati forgóajtó felett kiadta élettársa gyermekkorú fiának, azonban a lopáson tettén érték őket. Ugyanide ment lopni és ismét rajta kapták a nőt 2018. augusztus 10-én is, amikor egy 529 forint értékű fogkrémet rejtett a táskájába, amit az élettársának a gyermekkorú leánya végignézett.

Fél órával később elmentek egy sarkadi játékboltba, ahol a nő a gyermekkel megbeszélte, hogy eltereli az eladó figyelmét, ezalatt a lány különböző játékokat visz ki az üzletből. Amíg a nő az eladóval beszélt, a gyermek 13.400 forint értékben egy gumi gyermekmedencét és egy felfújható gumi unikornist vitt ki a boltból.  Miután a boltból távoztak, a tulajdonos észlelte a lopást, ezért utánuk ment kerékpárral, és egy dohányboltnál érte utol őket. Ekkor a gyermek kerékpárjának kosarából a sajátjába helyezte át a medencét, majd távozni akart, azonban a nő visszavette a medencét, a férfit szidalmazni kezdte, agresszívan, támadólag lépett fel vele szemben, megöléssel fenyegette. A sértett ekkor a rendőrséget hívta, és kiérkezésükig visszatartotta a terheltet és a gyermeket.

A nő ezen cselekményeken túl 2018. június 29-én egy sarkadi ingatlanba ment be, ahonnan 28.000 forint készpénzt vitt el, míg 2018. október 12-én egy iskola elől lopott el egy 10.000 forint értékű kerékpárt.

A nővel szemben három rendbeli lopás, rablás és két rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség, a halmazati szabályok alapján a kiszabható büntetési tételkeret 2-12 évig terjedő szabadságvesztés.

A járási ügyészség a letartóztatásban lévő, korábban szintén rablás bűntette miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, így különös visszaesőnek minősülő nővel szemben – teljeskörű beismerése esetére – börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására irányuló mértékes indítványt terjesztett elő – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!