Hétvégén ismét beköszönt a kánikula

harmadfokú, Nyáriasan, napsütés, időjárás Fotó: Pixabay.com

Péntektől bár időnként kissé szeles, napos, meleg időre számíthatunk. Hétvégén fokozódik a felmelegedés, keddig egyre melegebb lesz.

Pénteken már sok lesz a napsütés, legfeljebb az ország középső és keleti része fölött sokasodhatnak meg a gomolyfelhők, de csapadék nem várható. A többfelé erősen szeles időben délután 24-29 fok várható. Szombaton friss lesz a reggel, 12-18 fokig csökken a hőmérséklet, az átmelegedett lakásokat érdemes lesz kiszellőztetni.

hirdetés

Napközben a napsütésé lesz a főszerep, csak időnként, főként keleten lehet több felhő az égen, de esni nem fog sehol. Keleten még élénk, erős lehet az északias szél. Újra melegszik pár fokot az idő, 25-30 fokot mérhetünk.

Viszonylag még friss lesz a vasárnap hajnal is, napközben viszont a túlnyomóan derült, napos időnek és az újonnan fölénk áramló meleg levegőnek köszönhetően már 30-34 fokig emelkedik a hőmérséklet. Igazi strandidővel búcsúzik a június.

A jövő hét, illetve július első napján is a napsütés lesz főszerepben. Egyedül a déli szél élénkülhet meg az ország északi felében. Délután 32-38 fokig melegszik az idő.
Kedden napközben még kánikulára számíthatunk, a délután folyamán azonban feltámadó széllel, zivatarokkal hidegfront érkezhet.

Ezeken a napokon délelőtt 10 és délután 16 óra között sokfelé nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, így ajánlott lesz kerülni a közvetlen napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel, szalmakalap, napszemüveg viseletével védekezni a leégés ellen – írja az Időkép.

Szóljon hozzá!

+ 8 = 9