Cowboyok szállták meg Tótkomlóst

cowboy

Aki idegenként a hét végén Tótkomlóson a Karasz János Sporttelepen járt, biztosan meglepődött, hiszen hangos dörrenések, lövések hangjai hallatszottak.

hirdetés

Immár 15. alkalommal  rendezte meg az MTTSZ  Lövész Klub Tótkomlós elöltöltős lövész szekciója a „Nagy Déli Cowboy, Indián és Trapper találkozót.” Az eseményről az elöltöltősök vezetője, a rendezvény ötletgazdája, a kétszeres lövészvilágbajnok Lőkös István adott tájékoztatást. Az ország minden részéből jöttek az elöltöltős lövészek, a versenyzők, de jöttek a családtagok és az érdeklődők is. Nagyon jó hangulat alakult ki, amit a hagyományos sütés-főzés csak fokozott. Tervbe van véve, hogy a jövőben is megrendezik. Nem csak azok jöttek, akik többször itt voltak, hanem új érdeklődők is akadtak, sőt, még a versenybe is beszálltak.

hirdetés

A verseny nem számított bele a hivatalos ranglistába, nem volt része a Magyar Lövészsport Szövetség minősítő versenyének. Elmondta, hogy az első versenyt annak idején Makón rendezték meg, de utána Tótkomlós adott otthont az eseménynek. Természetesen a rendezők munkáját többen támogatták, hiszen ez nem jöhetett volna létre e segítségek, felajánlások nélkül,  és Lőkös Istvánék külön köszönik a támogatók segítségét.

A tombolahúzás fő díját a német worderlader-shop biztosította. Bár három hónapos megfeszített munka előzte meg a rendezvényt, de megérte, hiszen sok boldog sporttársat lehetett látni, sportbarátokat, lövésztársakat, vadnyugati bulis hangulatban. Valószínűleg még nagyobb kedvet csinált a folytatáshoz, s több újítással is találkozhattak a résztvevők, vagyis a rendezők igyekeznek minden évben újdonságot hozni. Csütörtökön lovaglási lehetőséget is biztosítottak, s mivel elvárásként minden résztvevőnek vadnyugat ruházatban és felszerelésben kellett megjelenni, elmondhattuk : a Vadnyugat erre a hétvégére Tótkomlósra költözött!

Gregor László

hirdetés

Szóljon hozzá!

54 − 46 =