Szépen teljesítettek a fiatal békéscsabai atléták

atléták Zahorán Petra és Urbanikné Rosza Mária. Fotó: Kopp Békéscsabai Atlétikai Club

Egy bajnoki cím, egy bronzérem és több egyéni csúcs az Ifjúsági Országos Bajnokságon. Az időjárás ellenére jó eredményekkel zártak az atléták.

hirdetés

Óriási meleg fogadta a résztvevőket, több öröm, de üröm is érte a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzőit. Örömök közé tartozik és kiemelkedik Urbanikné Rosza Mária versenyzője, Zahorán Petra teljesítménye. A hölgy magabiztosan nyerte a versenyszámát és az eddig jobb időeredménnyel rendelkező Honvédos leányt legyőzte. Időeredménye alapján nagyot nőttek az esélyei, hogy a magyar színekben ő induljon a bakui Európai Ifjúsági Olimpián. Erről a döntés hamarosan megszületik.

hirdetés

Kovács Máté medálja mellé egyéni csúcsot is jegyezhettek a délben 36 fokban rajtoló „forró” 800 m-en. Szabó Ádám két számban is a legjobbját teljesítette a nem ideális körülmények között, az első éves ifi versenyző kevéssel maradt le a dobogóról. Nadj Levente 200 méteren és 400 méteren egyéni legjobbját teljesítette, 200 méteren éppen hogy nem került a döntőbe.

Garai Viktória két dobószámban is szép helyezéseket szerzett. A verseny rosszabb pillanatai közé tartozott, hogy Steigerwald Ernő versenyzőt 200 és 400 méteren is kizárták, pedig mindkét számban biztos éremesélyes volt. Később kiderült, hogy a rajtgép és a visszahívó berendezés nem volt tökéletes, de sajnos ezt már nem lehet újra futni – tájékoztatott a klub.

hirdetés

Szóljon hozzá!

70 − = 64