Őrizetbe vettek két férfit, rátámadtak egy nőre Szarvason

rablás, bűnügy Fotó: Police.hu

Két férfit gyanúsít a rendőrség azzal, hogy rátámadtak egy nőre a Békés megyei Szarvason. Elvették a táskáját és az arany ékszereit. A rendőrök négy nap alatt azonosították és elfogták a Borsod megyei férfiakat.

hirdetés

Négy nap alatt azonosítottak és elfogtak a Békés megyei rendőrök két Borsod megyei férfit, akik a gyanú szerint 2019. július 1-jén kiraboltak egy nőt Szarvason. A Szabadság úton szólították le éjfél után azzal, hogy útbaigazítást kértek tőle, majd beszélgetés közben egyikük többször megütötte a fejét. Miután a nő elesett, elvette a táskáját és kivette füleiből a fülbevalóit, levette a nyakából az arany láncát. A súlyosan megsérült szarvasi nő a rokonaihoz ment, akik 0 óra 30 perc körül értesítették a rendőrséget.

A rendőrök azonnal elkezdték átkutatni a helyszínt, illetve a környéket, és egy közeli utcában megtalálták a nőtől elvett táskát, kulcsokat, valamint az öngyújtóját. Közben tanúkat kerestek, és igyekeztek összegyűjteni minden információt, adatot a történtekről, amelyeket részletesen elemeztek. A Nemzeti Szakértő és Kutató Központ Genetikai Szakértői Intézet igazságügyi szakértőinek gyors, alapos munkája is segítette a felderítést.

A széles körű felderítő munka eredményeként a Szarvasi Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei 2019. július 5-én hajnalban egy összehangolt akció keretében Szarvason elfogták a rablás két gyanúsítottját. A 43 éves mezőkövesdi és a 23 éves miskolci férfiakat előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták őket. A náluk tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták a nő fülbevalóit, amelyeket lefoglaltak és visszaadnak a tulajdonosnak. A nő nyakláncát a gyanú szerint a mezőkövesdi férfi odaadta a testvérének. A nyomozók a testvért is előállították, ellene orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rablás két gyanúsítottja közül az idősebb férfit a rendőrség őrizetbe vette.

hirdetés

Szóljon hozzá!

23 + = 33