Galló Ferenc bemutatja az orosházi bábszínház működését

Simonka Fotó forrás: Youtube

Galló Ferenc, Medgyesbodzás alpolgármestere a néhány héttel ezelőtti kirohanását követően, most újra klaviatúrát ragadott és bemutatja, hogyan működik az orosházi bábszínház.

hirdetés

Az orosházi bábszínház szervezése Galló szerint 2014 februárjában kezdődött meg, amikor is az akkor regnáló országgyűlési képviselő és egyben polgármester Dancsó Józsefet kinevezték a Magyar Államkincstár élére, ezzel eldőlt, hogy a két járás (Mezőkovácsháza, Orosháza) országgyűlési képviselője várhatóan Simonka György lesz.

hirdetés

Így is történt. Dancsó távozása után Simonka lett az országgyűlési képviselő – és mivel az új jogszabályok szerint egyidejűleg nem lehetett polgármester –, a városvezetői székbe Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP) került.

Dávid Zoltán / Facebook

Galló szerint Dávid gyenge karakter, Simonka könnyen az irányítása alá vonta. „Nagy rá a polgármesteri kabát, nincs önálló karaktere, egymagában döntésképtelen, szinte minden konfliktust elkerül, egyszóval egy ekkora város vezetőjének nem alkalmas” – fogalmazott Galló Dávidról.

Hozzáteszi: Simonka ebben nagyon ügyes, mármint a manipulálásban. „Pár év alatt egy jó bábjátékos, olyan engedelmes bábút farag belőle, aki a végén még arra is engedélyt fog kérni a „Mestertől”, hogy beléphessen a saját irodájába…”

A bábszínház nem tud működni produkciós vezető nélkül

„A bábszínház működtetésének megértéséhez még be kell mutassak egy kulcsszereplőt, aki nem más mint Edit” – írja mai posztjában Galló. Itt Dr. Horváthné dr. Barta Editre céloz, aki 2014 decembere óta Orosháza jegyzője. Mint fogalmaz, nagyon rossz véleménnyel van róla, mind szakmailag, mind emberileg. Két éve szóba sem állnak.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit / Fotó: Fuvesi.hu

„Edit kulcsszereplő! Ő MONKÁNAK a szeme, füle, a bábuk figyelője, a használattól elszakadt madzagok újrakötője, a színháznál maradva PRODUKCIÓS VEZETŐ. De még ennél is több! Ő az, aki információt ad át az ellenzéknek arra vonatkozólag, hogy a bábszínház Fideszes kritikusait milyen ügyekkel kellene politikailag lőni. Ezt többek között azért teszi, mert így a kritikusoknak leköti az ellenzék az energiáit, addig sem tudnak a bábszínház kritikájával foglalkozni. Ja, ez természetesen MONKA irányítása és tudta mellett történik!” -írja Galló.

Volt, aki az ellenzékkel való összekacsintást átlátta és 2 évvel ezelőtt kis híján sikerült eltanácsolni Editet.

„Ez úgy történt, hogy Edit látva helyzetének tarthatatlanságát, sűrű könnyhullajtások közepette elérte, hogy az Önkormányzat mondjon fel neki, ami 10 millió forint körüli végkielégítést jelentett számára. Majd a következő napokban MONKA rapportra hívta a bábokat, saját kezűleg visszavarrta az elszakadt madzagokat, majd a Zoli jelezte a testületnek, hogy Editre óriási szüksége van, ezért új munkaszerződést köt vele!”

Simonka tehát nem engedhette el Editet, a bábszínház “produkciós vezetőét.” Galló továbbá felteszi a kérdést, Edit ügye kapcsán: Hol volt ekkor az ellenzék? Mint írja, természetesen lapított, mint az a bizonyos a fűben. „Ami egyébként a fentebb leírtak figyelembe vételével egy cseppet sem meglepő…” – teszi hozzá.

Galló a bejegyzése végén azt ígéri, a biliborogatásnak nincs vége. Folytatása következik…

hirdetés

Szóljon hozzá!

43 + = 48