Kitálalt Simonka egykori bizalmasa

Simonka Fotó forrás: Youtube

Simonka György fideszes parlamenti képviselő egykori bizalmasa, Galló Ferenc kitálalt Facebook oldalán. Ezt a Magyar Narancs vette észre.

„Véleményem szerint MONKA POLITIKAI ÉRTELEMBEN MEGBUKOTT!” -írja Galló, aki félreérthetetlenül Simonka Györgyre utal. Leírja, hogy ennek a bizonyos “Monkának” a legfőbb ügyész kikérte a mentelmi jogát, de azzal, hogy a gyanúsítás ellenére nem mond le, nehéz helyzetbe hozza a Békés megyei Fidesz-szervezetet.

hirdetés

„A politikai bukás szempontjából mindegy, hogy a büntetőügyben egyébként várhatóan 3-4 év múlva lehet csak jogerős ítélet. Önmagában az, hogy ha egy politikust vád alá helyeznek, illetve gyanúsítottként hallgatnak ki, az olyan, mintha „egy lepracsengő lenne a nyakában”! Akkor azt javasoltam, hogy a bírósági ítéletig (ami lehet bármi) a parlamenti mandátumának megtartása mellett mondjon le minden politikai tisztségéről, (megyei illetve választókerületi elnök) igyekezzen tisztázni magát a vádak alól, de ne hozza lehetetlen helyzetbe a Dél-békési illetve a Békés megyei FIDESZ szervezeteket, polgármestereket, tagokat, szimpatizánsokat.”

Mivel ez nem történt meg, Galló részben ezzel magyarázza a Fideszből való távozását. Arra is kitért, hogy: „az utóbbi hetekben, hónapokban ez a MONKA a hátam mögött részegen, betépve, de mostanában már józanul is folyamatosan átkozódik irányomba Dél-Békés szerte.”

Tudni véli azt is, hogy “MONKA” miért indított mocskolódó hadjáratot ellene. „MERT NAGYON FÉL TŐLEM! Fél azért, mert Vele ellentétben egy képzett, tanult ember vagyok, aki sok-sok éve dolgozik a fejlesztéspolitikában, az EU-s pályázatokkal, és nem tettem/teszek olyan dolgokat, ami büntető eljárást hozhat maga után.

Fél azért, mert van egy pár barátom, akik elmondták nekem, hogy bizonyos EFOP pályázatok kapcsán mire kérte/utasította Őket MONKA. (a háttérbe húzódva természetesen, a projektek lebonyolításában részt vevő szervezetek vezetői Micimackósan fogalmazva: „G/Nyuszi rokonai, barátai és üzletfelei”) Nekik azt tanácsoltam, hogy ezt semmiképpen ne tegyék, mert ez bűncselekmény!!! A barátaim megfogadták a tanácsaimat, mert gondolkodó és tisztességes emberek, ezért nem tették meg! MONKA ezért utánuk nyúlt, fenyegetőzött, leváltott, kirúgatott… Mindenki tudja, kikről van szó!

Fél azért, mert én pontosan tudom, hogy „meztelen a király”!

Hozzáteszi: június 20-án lesz a megyei FIDESZ elnök választás és titkos szavazáson fog eldőlni “MONKA” sorsa. „Egyenesen megtiltotta FIDESZ tagoknak, vezetőknek, polgármestereknek azt, hogy szóba álljanak velem! (egyébként azóta egyre többen keresnek) Foggal-körömmel, ígérgetéssel, fenyegetőzéssel igyekszik újból megválasztatni magát Békés megye legfőbb politikai vezetőjének, és ehhez én útban vagyok…” – fogalmazott Galló Ferenc.

Simonkát a Központi Nyomozó Főügyészség súlyos bűncselekmények gyanújával és 1,4 milliárd forintos károkozással gyanúsította meg. Megfosztották mentelmi jogától, gyanúsítottként hallgatták ki, a rendőrség pedig az érdekeltségeibe tartozó céges telephelyein Pusztaottlakán, otthonában Orosházán és az egyik irodájában Újkígyóson is házkutatást tartott korábban. Mindezek mellette, nemrégiben kitüntetésben részesült.

LEGFRISSEBB! – Galló lemond, ha Simonkát újraválasztják megyei FIDESZ elnöknek

Hogy milyen jelek utalhattak arra, hogy talán valami nincs rendben Simonka György körül? Minderről itt írtunk bővebben.

Galló Ferenc Facebook bejegyzése:

Szóljon hozzá!

2 + 3 =