Galló lemond, ha Simonkát újraválasztják megyei FIDESZ elnöknek

Simonka Fotó forrás: Youtube

Szerda délután testületi ülést tartottak Medgyesbodzáson. Többek között a falu életében meghatározó témáról, az óvoda fejlesztési pályázat ügyéről volt szó.

Galló Ferenc, Medgyesbodzás Község Önkormányzatának külső társadalmi megbízatású alpolgármestere még a testületi ülés előtt jelezte: összefüggés van a pályázat kapcsán kialakult helyzet (önrész hiánya) és a Simonka György és közte lévő megromlott viszony körül. Ezzel kapcsolatban egy komoly bejelentést helyezett kilátásba.

hirdetés

Galló Ferenc és Simonka Görgy között az elmúlt hetekben megromlott a személyes viszony. Galló két nappal korábban Facebook bejegyzésében úgy fogalmazott, Simonka mocskolódó hadjáratot indított ellene. Mint írja, Simonka a medgyesbodzási képviselő testület egyes tagjaival, valamint több térségbeli települési vezetővel is közölte, hogy amennyiben nem távolítják őt el az alpolgármesteri posztról, abban az esetben Medgyesbodzás nem részesülhet fejlesztési illetve működési célú állami forrásokban.

Mindezek mellett a mai testületi ülésen Galló bejelentette: amennyiben a Békés megyei Fidesz választmánya a június 20-i tisztújító közgyűlésén újból Simonka Györgyöt választja meg elnökének, akkor másnap lemond alpolgármesteri tisztségéről. „Teszem ezt azért, mert eskümhöz híven így tudom  legjobban szolgálni a szülőfalumat, hiszen ebben az esetben Simonka Györgynek a továbbiakban nem fűződik érdeke ahhoz, hogy beváltsa a Medgyesbodzás elleni fenyegetéseit” – fogalmazott.

Amikor tavaly novemberben gyanúsítottként hallgatták ki Simonkát, akkor Galló javasolta neki, hogy a bírósági ítéletig a parlamenti mandátumának megtartása mellett mondjon le minden politikai tisztségéről, igyekezzen tisztázni magát a vádak alól, de ne hozza lehetetlen helyzetbe a Dél-békési illetve a Békés megyei Fidesz szervezeteket, polgármestereket, tagokat, szimpatizánsokat. Mivel ez nem történt meg, többek között ezért is távozott márciusban – 28 év párttagság után, ideiglenesen -, a Fideszből.

Galló Ferenc hozzátette, amennyiben nem választják újra Simonkát a Fidesz Békés megyei elnökévé, úgy Varga Gábort, Medgyesbodzás polgármesterét arra kéri, a soron következő testületi ülésen bizalmi szavazás döntsön arról, hogy a hátralévő 4 hónapban folytassa-e alpolgármesteri teendőit.

Galló Ferenc bejelentése:

 

Amit Simonka mond, az parancs!

Galló látta azt, hogy a 2017-es időközi polgármester választást követően, 2018-ban a testület újra megroppan. Mint elmondta, ha két egymást követő évben is időközi választás következik be a településen, az azonnali csődöt vont volna maga után. Projektekkel adódtak gondok, határidőkből csúsztak ki és rengeteg volt a konfliktus. Ekkor jelezte Simonkának, hogy megpróbálna segíteni. Ha külsős alpolgármesternek kineveznék, megpróbálna tompítani a gondokon és a testület egyben maradna.

Simonka intézkedett: lényegében parancsba adta Varga Gábornak (a jelenlegi polgármesternek), hogy Gallót terjesszék elő a testületnek, hogy társadalmi megbízású alpolgármester lehessen. Végül így is lett. A fentebb írtakat alapul véve, a parancs mostanra azonban épp az ellenkezője: Gallót el kell távolítani a posztról.

Hogy végül ki megy és ki marad? Holnap kiderül.

 

Varga Gábor, Medgyesbodzás polgármestere:

 

Galló Ferenc: amit Simonka mond, az parancs:

 

Kapcsolódó tartalom:

 

Szóljon hozzá!

5 + 2 =