Herczeg Tamást választották a Fidesz Békés megyei elnökévé

Fotó: Herczeg Tamás / Facebook

A Békés megyei Fidesz választmánya június 20-án tisztújító közgyűlést tartott, ahol Herczeg Tamást választották a Fidesz Békés Megyei Területi Választmányának elnökévé. A tisztséget ezidáig Simonka György birtokolta.

hirdetés

Simonka ellen nyomozást folytat a Központi Nyomozó Főügyészség, ami közrejátszhatott abban, hogy távoznia kellett a posztról. Takács Ferenc, aki korábban a Fidesz tótkomlósi szervezetének elnöke volt – és aki már nem választmányi tag -, megkeresésünkre elmondta: úgy értesült, Herczeg Tamást 100%-os támogatottság mellett választották meg.

hirdetés

A megyei választmány alelnökévé Zalai Mihályt, Hanó Miklóst, dr. Mokán Istvánt és Csurka Pétert választották. Országos küldötteket is választottak: Balogh József, Bere Károly, Dankó Béla és Simonka György személyében.

A történtekhez hozzátartozik még, hogy Galló Ferenc, Medgyesbodzás alpolgármestere tegnap bejelentette: amennyiben a Békés megyei Fidesz választmánya a június 20-i (azaz a mai) tisztújító közgyűlésén újból Simonka Györgyöt választja meg elnökének, akkor másnap lemond alpolgármesteri tisztségéről. A miértekről itt írtunk korábban. Végül, Herczeg váltotta Simonkát, így nem mond le. Ugyanakkor tegnap azt is elmondta, ez esetben Varga Gábort, Medgyesbodzás polgármesterét arra kéri, a soron következő testületi ülésen bizalmi szavazás döntsön arról, hogy a hátralévő 4 hónapban folytassa-e alpolgármesteri teendőit.

Takács Ferenccel folytatott telefonos beszélgetésünk:

 

Galló Ferenc a mai tisztújító közgyűlés után egy fotó kíséretében gratulált Herczeg Tamásnak.


Simonka György így fogalmaz cikkünk megjelenését követően Facebook oldalán:A Fidesz Békés Megyei Választmánya egységesebb, mint valaha! Fontos, hogy az általam javasolt Herceg Tamást egyhangúlag szavazta meg a tagság.A következő időszak feladatainak ellátására olyan vezetésre van szükségünk, akik szinergiát képesek teremteni. Jó kézbe került a vezetés és kiváló jelölések születtek a megyei önkormányzat listájára. Egységben az erő, hajrá.!”

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 52 = 60