Gyanúsítottként hallgatták ki Simonka György országgyűlési képviselőt

Fotó: simonkagyorgy.hu

Közleményt adott ki a Központi Nyomozó Főügyészség, melyben tájékoztat: gyanúsítottként hallgatták ki Simonka Györgyöt országgyűlési képviselőt.

2018. november 12-én megérkezett az ügyészségre az Országgyűlés Elnökének értesítése Simonka György mentelmi jogának felfüggesztéséről hozott országgyűlési határozatról.

A Központi Nyomozó Főügyészség a héten a Nemzeti Nyomozó Iroda különféle egységeinek közreműködésével több helyszínen hajtott végre összehangolt nyomozati cselekményeket. A hatóságok számos ingatlanban tartottak kutatást, amely intézkedések során bizonyítási eszközöket, vagyontárgyakat foglaltak le.

A megalapozott gyanú lényege szerint Simonka György tevékenysége a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezetek által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvetésből származó támogatások jogellenes megszerzésére irányult. Az eddig beszerzett adatok alapján a Simonka György rendelkezései szerint lebonyolított beruházások kapcsán okozott vagyoni hátrány meghaladja az 1 milliárd 400 millió forintot -olvasható Magyarország Ügyészsége hivatalos honlapján.

Simonka György korábban azt közölte Facebook oldalán: készen áll arra, hogy minden kérdésre válaszoljon. Ugyanakkor a mai gyanúsítotti kihallgatásán jelezte, hogy a későbbiekben kíván vallomást tenni, annak érdekében, hogy tisztázhassa magát. A meghallgatáson panasszal élt a gyanúsítás ellen és tagadta a bűncselekmény elkövetését.

 

Simonka György október 29-i bejegyzése
Simonka György november 15-i bejegyzése

A NAV Központi Hivatal Pénzmosás Elleni Információs Iroda feljelentése alapján indult ügyben az ügyészség eddig 34 személyt hallgatott ki gyanúsítottként, akik valamennyien szabadlábon védekeznek.

Szóljon hozzá!

 

Please log in to vote

You need to log in to vote. If you already had an account, you may log in here

Alternatively, if you do not have an account yet you can create one here.