Kihirdették a gyulai fideszes polgármester- és képviselőjelölteket

polgármester Fotó: Körös Hírcentrum

A közelmúltban lezajlottak a Fidesz háza táján azok a közgyűlések, illetve jelölési folyamatok, amelyek eredményeképpen polgármester- és önkormányzati képviselőjelölteket ajánlottak.

hirdetés

A gyulai Fidesz közgyűlése dr. Görgényi Ernő polgármesteri jelölését támogatta. A képviselőjelöltek a városvezető javaslatára álltak össze. Ebben a korábban, egy sajtótájékoztató keretében bemutatott összeállításban azóta nem történt változás. A Fidesz alapszabálya értelmében a polgármesterjelölt a helyi szervezet elnökségével egyetértésben tesz javaslatot a helyi szervezet számára a jelöltek személyére. A javaslatot a közgyűlés egyhangúlag megszavazta – árulta el dr. Görgényi Ernő.

hirdetés

A polgármester Gyula 1-es számú egyéni választókerületében önkormányzati képviselőjelöltként is elindul az őszi választáson. A 2-es számú választókerületben dr. Ökrös István indul ismét, aki 1994 óta minden választást megnyert. A 3-asban Veres András új képviselőként indul, aki vállalkozóként és a közéletben is bizonyított már. A 4-esben Mittag Mónika képviselőasszony indul újra. Az 5-ösben Torma Béla marad indulóként, ő 2002 óta képviselő abban a körzetben. A 6-osban Kónya István, jelenlegi alpolgármester indul jelöltként. Ő átformálta körzetét 2006 óta, látványosan megszépült és egy igen aktív közösségi élet indult el. A 7-esben Alt Norbert alpolgármester lesz a jelölt, ő a korábbi választások során is igen jó eredménnyel szerepelt. A 8-asban Kiss Szabolcs a képviselőjelölt, aki 2017-ben nyert időközi választást a fürdővárosban. Azóta viszont bizonyította, hogy megérdemelte a bizalmat. A 9-esben Kiss Tamásné indul, aki hölgyként a család és munka mellett a közügyek iránt érdeklődve jó példa lehet bárki számára. A 10-esben Szabó Károly lesz a párt jelöltje. Neki sincs egyszerű dolga, hiszen a Gyulavári körzetet egy ideje egyedül kell képviselnie, mióta csökkent a képviselők létszáma.

Dr. Görgényi Ernő azt is megosztotta, hogy ez a csapat komoly tapasztalatokkal felvértezve, Gyula fejlődése iránt látható elkötelezettséggel vág neki a munkának. Továbbra is készen állnak tenni a városért, örömmel végzik azt a közösségépítő munkát, amelynek eredménye lesz, hogy a település épül-szépül.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 58 = 65