Szeles, viharos hétvége elé nézünk

időjárás Fotó: Pixabay

A strandidő továbbra sem tér vissza, hétvégén többfelé zivatarok alakulhatnak, időnként feltámad a szél.

Pénteken nyugaton borús idővel indul a reggel, kezdetben keleten még kisüt a nap, de már a délelőtti órákban ide is megérkeznek a felhők nyugat felől. A Dunántúlon és a középső tájakon több helyen eső, zápor várható, nyugaton zivatarok is kialakulhatnak. Helyenként átmenetileg kissé megélénkül a nyugati, délnyugati szél. A reggel ismét hűvös lesz, délután 20-26 fok valószínű. Az alacsonyabb értékeket nyugaton mérhetjük.

hirdetés

Szombaton továbbra sem tér vissza a hőség, egy hidegfront nyomán már a korai óráktól sokfelé zivatarok tarkíthatják az időjárást. A viharokat néhol felhőszakadás, apró szemű jégeső is kísérhetik. A csapadékhajlam az esti órákra csökken, de keleten éjjel is kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A nyugatias szél többfelé feltámad, északon, északnyugaton erős, zivatarok környezetében viharos széllökésekre is számíthatunk. Az előző napokhoz képest pár fokkal még hűvösebb lehet, 19-26 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Vasárnap szeles napra és elszórtan további záporok, zivatarok kialakulására lehet számítani. Az északias szelet sokfelé erős, főként a Dunántúlon viharos lökések kísérhetik. Több zivatarra a Dunától keletre eső területeken van esély. A legmelegebb órákban 20-26 fokra van kilátás.

Hétfőn nyugaton lehet aktívabb a légkör, itt dörrenhet meg néhol az ég. Kedden kevesebb csapadék valószínű, de marad a szeles idő. Lassan emelkedik a nappali csúcshőmérséklet, de a maximum értékek még mindig 30 fok alatt maradnak – írja az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!

Szóljon hozzá!