Emberölés kísérlete miatt került letartóztatásba a hétvégi késelő

késelés, szarvas Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt kezdeményezte egy 35 éves büntetett előéletű szarvasi férfi letartóztatását, aki pénteken éjszaka egy szarvasi kocsma előtt késelt meg egy másik férfit.

hirdetés

A gyanúsított 2019. július 12-én az este folyamán egy szarvasi sörözőben italozott, de időközben elfogyott a pénze, így azt kérte a söröző pultosától, hogy az egyik – az este folyamán már részére hitelező – vendég számlájára írja fel a fogyasztását. Mivel ez a vendég már távozott és arról, hogy a gyanúsított a számlájára ihat, nem szólt a pultosnak, a gyanúsított kérését megtagadta a felszolgáló és nem szolgálta ki. A gyanúsított ezen feldühödve a pultost szidalmazni kezdte, majd távozott a szórakozóhelyről miközben azt kiabálta, hogy felrobbantja a sörözőt. Távozás közben a gyanúsított a bejárat mellett találkozott a pultos élettársával, a későbbi sértettel, akivel szintén kötekedni kezdett, verekedni hívta, közöttük szóváltás, majd dulakodás alakult ki, melynek során a gyanúsított elővett egy 9 cm pengehosszúságú csontozó kést, és azzal egy alkalommal hasba szúrta a másik férfit. A gyanúsított cselekményének az vetett végett, hogy a közelben álló személyek lefogták és kicsavarták a kezéből a kést, a gyanúsítottnak azonban sikerült kiszabadulni és elmenekült a helyszínről. A sértett a szúrás következtében olyan súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett, amely életmentő műtét nélkül a halálához vezetett volna.

hirdetés

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását – számolt be a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 16 = 18