Kábítószer-kereskedőket tartóztatott le a bíróság hétvégén

kábítószer Fotó: Police.hu

A Békés Megyei Főügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt kezdeményezte egy 24 éves gombai férfi és fiatalkorú társa, egy 17 éves békéscsabai férfi letartóztatását. Árulták is, fogyasztották is a kábítószert.

A nyomozás adatai alapján az állapítható meg, hogy a gombai illetőségű, de ténylegesen Budapesten élő idősebb gyanúsított 2019. év folyamán több alakalommal találkozott Békéscsabán, egy jaminai autómosónál a fiatalkorú békéscsabai férfival. Alkalmanként 150-220 darab extasy tablettát, illetőleg különböző mennyiségű marihuánát adott el neki azért, hogy az továbbértékesítse a drogot. A fiatalkorú férfi Békéscsaba, Berényi úti lakóhelyén értékesítette ismerőseinek a kábítószert. Emellett mindketten fogyasztották is a kábítószert. A gyorsteszt a szervezetükben kábítószer fogyasztásából származó vegyületet mutatott ki.

hirdetés

Mindkettőjükkel szemben van folyamatban másik büntetőeljárás kábítószer birtoklása miatt; a fiatalkorú elkövetőt a Békéscsabai Járásbíróság idén áprilisban el is ítélte kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt került sor, másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetnék, illetve a bűnismétlés veszélye is megállapítható volt a terhükre.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója vasárnap 1 hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!

19 − = 15