Jó minősítést kaptak Békés megye természetes fürdővizei

folyók, békés, szúnyoggyérítés Illusztráció: Pixabay

Fürdésre alkalmas valamennyi Békés megyei szabadstrand vize. Az érvényes uniós és hazai szabályozás alapján kiváló a fürdővíz a gyomaendrődi Pájer Kempingben, a Gyomai szabadstrandon, valamint a Békés-dánfoki, a Doboz-szanazugi és a Gyula-városerdei strandon is.

hirdetés

A fürdési idény előtt a járási hivatalok népegészségügyi osztályai minden strandot ellenőriztek a megyében. A szezon alatt is folyamatosan vizsgálják a természetes fürdővizek minőségét. Az üzemeltető a nyár folyamán havonta egyszer mintát küld a megbízott akkreditált laboratóriumnak. Itt a vízmintákban a szennyezésre utaló baktériumok jelenlétét vizsgálják, és az eredményről minden esetben kötelesek tájékoztatni a népegészségügyi hatóságot is. Az egyes fürdőhelyek vízminőségéről az érdeklődők a népegészségügyi hatóság által elkészített részletes tájékoztatókban olvashatnak.

hirdetés

Fontos tudni, hogy Békés megyében nincsenek fürdésre kijelölt tavak. Az engedély nélküli helyeken való fürdőzés pedig nem javasolt, hiszen nem ellenőrzik a víz minőségét, tehát nem biztosítottak a fürdés higiénés feltételei. A közegészségügyi kockázatokon túl a balesetveszély miatt sok esetben – például a bányatavakban – egyenesen tilos a fürdőzés – írja a bekesijarasok.hu!

hirdetés

Szóljon hozzá!

39 + = 48