Tanítványok tárlata a szarvasi járási minigalériában

szarvasi Fotó: bekesijarasok.hu

Mester és tanítványai címmel, Korbely István festőművész és tanítványai alkotásaiból rendezett kiállítás nyílt a Szarvasi Járási Hivatal minigalériájában.

hirdetés

A Szarvasi Járási Hivatal aulájában rendszeresek a képzőművészeti kiállítások, 2016 óta immár a hatodik tárlat nyitotta meg a kapuit. A járáshoz kötődő, itt élő, alkotó, vagy itteni témákat feldolgozó művészek alkotásai töltik meg rendszeresen a kiállítóteret.

hirdetés

A Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeummal és a „Minden, ami Szarvas” közösségével együttműködve megrendezett kiállítások sorában egy igazi különlegesség a mostani: Korbely István, nemzetközileg is ismert és elismert szarvasi festőművész több mint húsz tanítványa a mesterrel közös tárlaton mutatkozik be. Korbely István tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Szövetségének, a Békés Megyei Képzőművészeti Szabadiskola festőszakának művészeti vezetője: rendszeresen tart kurzusokat Szentendrén, Nagykanizsán, Pécsett, de az ország határain túl is megfordul. Művészeti oktatója a Szarvasi Ruzicskay Alkotókörnek.

A megnyitó résztvevőit Gaál Roland hivatalvezető köszöntötte, majd Sztricskó Boglárka játszott hegedűn. A Ruzicskay Alkotókör megalakulásáról és a ma záruló alkotótáborról Terhesné Szekera Ilona, az alkotókör egyik alapítója tájékoztatta a jelenlévőket, aki kiemelte: immáron határon túlról is érkeznek fejlődni vágyó amatőr alkotók a táborba. A megnyitón Rómer Ilona festőművész verssel köszöntötte a kiállítókat, akiket Korbely István mutatott be, méltatott. A tárlat – hivatali időben – augusztus végéig látogatható – írja a bekesijarasok.hu.

hirdetés

Szóljon hozzá!

17 − = 14