Közösen az illegális szemétlerakás ellen

hulladék Fotó: Gazsó János

Békés Város Önkormányzata közös cselekvésre hívja az állampolgárokat, hogy együttes erővel felszámolják az illegális szemétlerakási helyeket.

hirdetés

Békés legyen és maradjon tiszta és rendezett! Ez a célja a most indított felvilágosító kampánynak. Ugyanis az utóbb időben nagyon elszaporodott az illegális hulladék elhelyezése. Főleg a zártkertek bejáratánál figyelhető meg kritikus állapot. Példaként említhető a Malomasszonykert, a Nagykert, a Jégvermi kert, a Szécsénykert-Nevelő utca, néhány városközpontban lévő hulladékgyűjtő-sziget környéke, és a sor sajnos folytatható. Ennek az oka a hanyagság, nemtörődömség mellett sok esetben a tájékozatlanság is lehet.

Sokan nem tudják például, hogy nem szükséges a többlet kommunális hulladékot titokban, mindenféle zsákokban elhelyezni a város különböző helyein. A többlet kommunális hulladékot el lehet helyezni a saját kukánk mellé a Békési Kommunális Szolgáltató (BKSZ) telephelyén vásárolt, megfelelő jelzéssel ellátott, 120 literes zsákokban, melyeket hulladékszállításkor el fogják vinni. Érdeklődni és vásárolni lehet a BKSZ központjában (Verseny utca 4. szám, telefon: 66/411-174).

Sokszor keletkezik annyi szelektív hulladék is, hogy már nem fér a kukába vagy a gyűjtőszigetre. A többlet szelektív hulladékot a Szarvasi út 64. szám előtti tárolóedényekben ingyen el lehet helyezni. Békés Város Önkormányzata továbbá kéri, hogy jelentsék a BKSZ telefonszámán (66/411-174), ha kirívó illegális hulladékelhelyezést tapasztalnak.

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

19 − = 11