Átadásra került a Békési Gyógyászati Központ felújított épülete

Fotó: Körös Hírcentrum

Energetikailag korszerűsítették Békésen a Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szakorvosi és járóbeteg-ellátó épületét. A munkálatok befejeztével a mai napon átadásra is került.

hirdetés

Békésen több pályázatra is benyújtották a pályázati anyagokat, amik közül több nyert is. Így a beruházásokra is sor került a városban, ami a lakók kényelmét szolgálja. A TOP-os pályázat keretein belül újították fel a gyógyászati központot is, ami így új nyílászárókat kapott és a fűtést is korszerűsítették. A kulturális központ felújításával egyetemben mintegy 400 millió forintot költöttek a korszerűsítésre, ami a működési költségeket csökkenti.

hirdetés

Az 1970-es években épült épület korábban nem esett át nagyobb felújításon, és rengeteg pénz ment el az energiaellátásra. De az új burkolattal, új nyílászárókkal és a napelemekkel együtt rengeteget spórolhatnak az elkövetkezendő években. A tavalyi évben sikerült kicserélni a villanyvezetékeket, és ha jövőre lesznek erre irányuló pályázatok, az épület belsejét is felújíthatják.

A felújítás során nem állt le a szakrendelés, így Izsó Gábor köszönetét fejezte ki az orvosok és betegek felé is a türelmükért. A gyógyászati központ igazgatónője több kisebb pályázat során az eszközparkot is sikeresen felújította, így sikerült egy kényelmesebb és korszerűbb helyen kezelni a betegeket.

Izsó Gábor kiemelte, hogy a mai elöregedő társadalomban lényeges kérdés, a fiatalok helyben tartása. Ezért is fontos, hogy az egészségügyi ellátás helyben is megoldott legyen. Ugyan Békéscsaba csak 10 percre van Békéstől, időben mégis kényelmesebb, hogy a betegek helyben kaphatják meg a szükséges szakellátást. Mintegy negyvenezer ember betegellátása megoldott azzal, hogy Békésen fennáll a gyógyászati központ. Békés és vonzáskörzetéből is idejárnak az emberek.

A háziorvosok is ide utalják be a betegeket szakrendelésre, ami miatt nagyon jelentős létesítményről van szó. 16 szakrendelésnek valamint a gyógyfürdő, és gyógy terápia számára is otthont ad az épület. Erdélyi Imola Erzsébet igazgatónő sokat tesz azért, hogy az orvosok továbbképzésen is részt vegyenek, és hogy a dolgozók korszerű eszközöket használhassanak, hiszen új ultrahang és röntgen készüléket is vásároltak. Továbbá minden évben törekednek a belső felszereltség javítására.

Dankó Béla országgyűlési képviselő elmondta, hogy ez a fejlesztés, az egészségügy mellett a környezetvédelmet is előtérbe helyezi. Ami szükséges is, hiszen a természet védelme jelenleg komoly odafigyelést igényel. 2010-hez képest 2019-ben sokkal több orvos is praktizál, ami annak is köszönhető, hogy a kormány különböző ösztöndíj programokkal igyekszik az orvosi képzésben résztvevő fiatalokat támogatni – tette hozzá Dankó Béla.

„Amellett, hogy megszépült, megújult ez az épület, azt is fontos elmondani, hogy sokkal olcsóbb lesz fenntartani a létesítményt, és sokkal kevesebb károsanyag-kibocsátással fog járni az intézmény működtetése. Hiszen mindazok a fejlesztések, amik megvalósultak, mind a környezetvédelmet szolgálják.”

– mondta el az országgyűlési képviselő.

hirdetés

Szóljon hozzá!

40 + = 45