MSZP: megszakadtak az ellenzéki tárgyalások

mszp

A következőkben az MSZP Békéscsabai Szervezetének közleményét közöljük az önkormányzati választások
előtti ellenzéki tárgyalások megszakadásáról.

hirdetés

Az önkormányzati választásokra készülve, a Magyar Szocialista Párt Békéscsabai Szervezete a teljes ellenzék összefogás, a közös indulás egyik kezdeményezőjeként lépett fel, mert igazi változás eléréséhez csak teljes ellenzéki összefogással nyílik lehetőség.

Az egyeztetések heteken, hónapokon keresztül tartottak. A Jobbik elvi okokra hivatkozva bejelentette, hogy nem vesz részt a további tárgyalásokon, megbontva ezzel a teljes összefogást. Ezt követően a tárgyalóasztalnál helyet foglaló pártok egy része csak a saját érdekeivel, térnyerésével, jelöltjeinek pozíciójával kívánt foglalkozni, ebben az MSZP nem lehet partner.

Bármely együttműködés csak érték- és program alapon működhet, konszenzussal hozott döntésekkel. A háttérben zajló mutyik méltatlanok bármely demokratikus erőhöz. Az így kialakult helyzetben a békéscsabai szocialisták nem tehetnek mást, mint hogy sok sikert kívánva mindenkinek, önállóan folytatják a programjuk kidolgozását. A kidolgozott program megvalósításához, bővítéséhez, az önkormányzati választáson történő közös induláshoz csatlakozni kívánó pártokat, civil szervezeteket, egyéneket továbbra is szívesen látjuk. Várunk mindenkit, aki egy modern, fenntartható és fejlődő Békéscsabát szeretne.

Kapcsolódó tartalom: 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 87 = 91