Viharsarki aikido jubileum Békéscsabán

Fotó: Körös Hírcentrum

Az idén ünnepli alapításának 25 éves évfordulóját a Viharsarok Budo Sport Egyesület és a Gyulai Aki Shiro Dojo (Gyulai Aikido Klub). Előbbit régebb nevén Békéscsabai Aikido Klub, most Aikido Kobayashi Dojo Békéscsaba néven ismerhetik a harcművészetek kedvelői.

hirdetés

1994-ben kezdődtek el az edzések. Békéscsabán Berek József 3.dan vezetésével, Dobos Attila 1.dan segítségével. Gyulán pedig Dobos Attila 1.dan vezetésével. Ott a jelenlegi edzésvezető Uhrin Béla 3.dan. A dojokat szakmailag Márton Imre 6.dan, Héjja László 5.dan, Ráhai József 4.dan, Ráhai Sándor 3.dan (Nemzeti Aikido Szövetség – Magyarország), Szabó Balázs 6.dan és Karácsony Zoltán 4.dan (MKDE) mesterek segítették. A viharsarki aikidosok köszönik nekik a szakmai segítséget.

hirdetés

A 25 év az aikido és a BUDO népszerűsítésében, tanításában, értékes szemináriumok szervezésében, látványos bemutatók, gálák megtartásában telt el. Nem könnyű a helyzete egy olyan harcművész irányzatnak, ahol nem rendeznek versenyeket, és mégis meg kell mutassák azt, hogy igényes szakmai munka folyik a dojoban. Aikidosaink 25 éve megfelelnek ennek a kihívásnak.

A jubileum alkalmából tartottak edzéseket Békéscsabán az Aikido Kobayashi Dojo Békéscsaba edzőtermében Héjja László 5.dan és Ráhai József 4.dan mesterek. A székkutasi Héjja László, „Laci Bácsi” közkedvelt alakja a régió harcművész világának, tudásához, jóindulatú, segítő hozzáállásához nem fér kétség. Ráhai József mesterrel most is élményt nyújtottak a jubileumi edzésen résztvevőknek.

A csabaiak már túl vannak egy Sporthétfőn is, ahol sikeresen képviselték és mutatták be az aikidot, mint harcművészetet. A puszta kezes gyakorlatokat követően fegyveres bemutatót láthattak az érdeklődők. Az úgynevezett bokken-nel (fakard) valamint jo-val (bot) hajtották végre a páros gyakorlatokat.

Fotó: Békéscsabai Kobayashi Dojo / Az Aikido, Capoeira és Taekwondo-s egyesületek képviselték a harcművészet ágazatit a sporthétfőn

Az edzésekre természetesen szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a Kazinczy utca 31/B. II emeletén.

hirdetés

Szóljon hozzá!

− 2 = 4