Baleset-megelőzési üzenetek kamionok oldalán

megelőzési Fotó: police.hu

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Baleset-megelőzési Bizottság ”A kampányt oda kell vinni, ahol a tragédiák történnek!” alapgondolatot követve egy újszerű, – információink szerint – országosan is egyedülálló kezdeményezésbe kezdett.

hirdetés

A bizottság felkérte a szolnoki Magiszter Alapfokú Művészeti Iskola tanulóit, hogy készítsenek olyan rajzokat, képeket, amelyek alkalmasak arra, hogy mind az érzelmekre, mind az értelemre hassanak a közlekedők körében. A diákok már korábbi megelőzési projektek kapcsán is bizonyították kreativitásukat. A szervezők a balesetek csökkentése érdekében megfogalmazott, képekbe zárt üzeneteket kamionok oldalára, illetve hátuljára helyezték fel. Mindezt annak érdekében, hogy minél több közlekedőhöz eljuthassanak. Ehhez önzetlen vállalkozókat kerestek és találtak Szolnokon és Tiszaföldváron, a BI-KA Logisztika Kft. és a Nagy és Társa Kft. személyében.

hirdetés

Jelenleg 35 üzenettel ellátott kamion szeli át Magyarországot és járja be Európa közútjait a fuvarozási vállalkozások járműveinek segítségével. A szervezők természetesen szeretnék, ha a kampányhoz és a kezdeményezéshez minél többen csatlakoznának országszerte. Erről tartottak kihelyezett sajtótájékoztatót 2019. július 17-én Szolnokon.

A tájékoztatón jelen volt Óberling József rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályvezetője, aki beszédében kiemelte, hogy a közlekedésbiztonság nemcsak a hatóságok, hanem mindannyiunk, minden közlekedő közös ügye. A projekt létrejöttéről és elemeiről, az alkotó diákok és a közreműködő vállalkozások képviselőinek jelenlétében, Kosztyó Gábor rendőr alezredes beszélt. Elmondta, hogy mindenhonnan várják a csatlakozni kívánó fuvarozók jelentkezését, és továbbra is várnak hasonló alkotásokat, képet, rajzokat, hogy bővíthessék a kínálatot.

Forrás: police.hu

hirdetés

Szóljon hozzá!

46 + = 56