Ígért nyílászárók helyett csak a pénzt vette fel

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Egy mezőberényi férfi nyílászárók megrendelése kapcsán 19 sértettet károsított meg országszerte. A Békéscsabai Járási Ügyészség 17 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és 2 rendbeli vétsége miatt emelt vádat a 31 éves büntetett előéletű férfi ellen. 

A vádlott 2017 szeptemberében mindössze 4 napig állt munkaviszonyban egy törökszentmiklósi székhelyű, használt és új ablakok forgalmazásával foglalkozó kft.-vel. Mivel a vádlott a rövid idő ellenére nagyobb összegű készpénzzel nem tudott elszámolni munkáltatója irányába és a társaság tehergépkocsiját is önkényesen használta, munkaviszonya a próbaidő alatt megszüntetésre került.

hirdetés

A vádlott rövid foglalkoztatása alatt megismerte a kft. e-mail címéhez tartozó jelszót. Így elhatározta, hogy megélhetésének biztosítása érdekében úgy szerez pénzt, hogy a cég e-mail címével visszaélve a céget az interneten megkereső ügyfelekkel maga veszi fel a kapcsolatot. Majd részükre piaci ár alatt fog ablakokat, ajtókat és garázskapukat kínálni. A vádlott a tőle nyílászárókat megrendelő ügyfelektől előlegként a vételár felének, esetenként a teljes összegnek az előre történő megfizetését kérte hozzátartozói és ismerősei bankszámlájára. Ők nem tudtak arról, hogy bűncselekmény elkövetéséből származó pénz kerül a számlájukra, azt átadták a vádlottnak.

A vádlott a megrendelt termékeket nem küldte el a sértettek részére. A megrendelések teljesítésére nem volt lehetősége, de az a szándékában sem állt. Célja a rendszeres jogtalan haszonszerzés volt. Az előre kitervelt csalások révén a férfi három hónap alatt – 2017. október 3-a és 2018. január 23-a közötti időszakban – mindösszesen 3.672.000.- Ft jogtalan haszonhoz jutott.

A Békéscsabai Járási Ügyészség a férfi ellen 17 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalásbűntette és 2 rendbeli vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabását indítványozta. Valamint azt, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától és az okozott kárt is meg kell a vádlottaknak térítenie. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Szóljon hozzá!

− 6 = 2