Több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak (videó)

cigaretta Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Több mint egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy tömbház alagsori tárolójában, Békés megyében. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

hirdetés

A pénzügyőrök a 47-es főúton ellenőriztek egy személyautót, melynek sofőrjéről kiderült, hogy korábban már több büntetőeljárás is indult ellene orgazdaság miatt. A gépkocsi átvizsgáláskor 10 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát is találtak. A pénzügyőrök ezért a férfi lakására is kíváncsiak lettek. Az ingatlanhoz tartozó tárolóból elő is került még több mint 700 doboz adózatlan cigaretta. A tárolót a férfi elmondása szerint évek óta a fia használta.

hirdetés


A helyzet tisztázására meghallgatták a helyszínen a fiút is. Ő azzal védekezett, hogy a füstölnivalót saját fogyasztásra vette a békéscsabai piacon, állítását azonban semmivel sem tudta igazolni. A NAV munkatársai ezért a fiatal férfi lakását is átvizsgálták, ahol további 88 doboz zárjegy nélküli cigit találtak. A pénzügyőrök az összesen egymillió forintnál is többet érő, mintegy 800 doboz adózatlan dohányterméket lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a fiatal férfi ellen a NAV pénzügyi nyomozóinál – tájékoztatott Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.

hirdetés

Szóljon hozzá!

1 + 3 =