Meleg nyári idő lesz kevés záporral

hőség, Záporok, legmagasabb, kánikula, 30, augusztus, időjárás, napsütés, nyár, hőség, melegebb Fotó: Pixabay

Igazi meleg nyári időben lesz részünk a héten. A napos-gomolyfelhős időben hétfőn kisebb záporok, egy-egy zivatar az ország keleti harmadán alakulhatnak ki, kedden északkelet kaphat még kevés esőt, záport. A szeles idő megmarad, az északnyugati szél sokfelé élénk, kedden helyenként erős lökésekkel kísért lesz.

hirdetés

30 fok közelében alakulnak a maximumok, kedden a tartósan felhős északkeleti tájakon lesz hűvösebb, ott 23-27 fok valószínű. Szerdán legfeljebb északon, északkeleten lehet jelentéktelen zápor. A többfelé szeles időben 27-33 fokig melegszik a levegő.

hirdetés

A frontok elkerülik térségünket, a hét második felében száraz, egyre melegebb idő várható. Csütörtöktől kevesebb felhő lesz felettünk, egyre nagyobb területen és hosszabb időre süt ki a nap. Az északkeleti, keleti szél még helyenként, főleg északkeleten élénk lesz, pénteken ismét sokfelé felélénkül. 29-33 fok valószínű.

A hétvége a jelenlegi számítások alapján strandidőt tartogat, kevésbé szeles idővel, hőséggel, a maximumok meghaladhatják a 35 fokot – írja az Időkép.

hirdetés

Szóljon hozzá!

47 − = 39