Amerikai kerettag igazolt a BRSE-hez

amerikai Forrás: BRSE

Az amerikai 24 éves, 185 cm magas Ashley Evans már az egyetemi bajnokságban is kiemelkedő játékosnak számított, a szakemberek nemzetközi szinten is fényes jövőt jósolnak neki.

hirdetés

Az ötszörös magyar bajnok klubbal a szezon végéig szóló szerződést aláíró játékos egyik legfőbb célja, hogy olimpiai játékokon képviselje hazáját. Azaz bekerüljön a világelitbe tartozó amerikai nemzeti csapatba. Az első lépéseket megtette, hiszen a szövetségi kapitány Karch Kiraly invitálására, augusztus hónapban a TEAM USA edzőtáborában készül a válogatottal.

hirdetés

Ashley tavaly már belekóstolt a légióskodásba. A spanyol Longrono együttesét spanyol bajnoki címig és kupagyőzelemig vezette. A játékos augusztus utolsó hetében érkezik Békéscsabára, de hamarosan hosszabb interjút is olvashatnak róla a csapat szimpatizánsai.

amerikai
Fotó: BRSE

Szintén a klubhoz kapcsolódó hír, hogy a Magyar Röplabda Szövetség még mindig nem véglegesítette a 2019/2020-as idény versenynaptárát. De jelen állás szerint október első hetében kezdődik a hazai pontvadászat. A jövő hét során további bejelentések várhatóak, többek között a vezetőedző kilétét is felfedjük. Az már korábban kiderült, hogy az olasz Antonio Ferrari statisztikusként, még a neves vajdasági szakember Karolj Ferenc erőnléti edzőként lesz tagja a szakmai stábnak.

Eldőlt az is, hogy távozik Leiszt Máté, aki az elmúlt két esztendőben másodedzőként dolgozott Békéscsabán. A fiatal szakember vezetőedzői babérokra tör. Bár szóbeli egyezség volt a felek között a folytatásra, a klub nem gördít akadályt a távozása elé. Szintén publikus, hogy az egyesület szeptember hónapban hazai rendezésű nemzetközi tornát tervez, ahol immár a végleges keret bemutatkozhat a csabai publikumnak.

Forrás: BRSE

hirdetés

Szóljon hozzá!

47 − = 40