Gyula tűzoltósága új vízszállító gépjárművel bővülhetett

Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egy új vízszállító gépjárművet vehetett át Budapesten. Két autót adtak át, és az egyik a gyulai parancsnokság birtokába került.

hirdetés

Hétezer liter víz szállítására alkalmas, 420 liter habanyag fér el benne, és azokkal a megfelelő tűzoltóeszközökkel is rendelkezik, amik egy erdő- vagy területtűz oltása során szükségesek. A víztartály ürítés három percen belül képes leüríteni a 7000 liter vizet, jó terepjáró képességgel is rendelkezik, valamint egy fél raj befogadására képes. A parancsnokság működési területéhez a gyulai és sarkadi járás települései tartoznak. Ez 15 települést jelent, 62 000 hektáros területtel.

hirdetés

Zanócz István tűzoltó alezredes, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka elmondta, hogy nagy dolog egy tűzoltóság életében, ha új járművet kap. A tűzoltó eszköztelenül, nyilván nem tudja elvégezni azt a feladatot, amit egyébként a társadalom elvár tőle. Ezzel az új eszközzel pedig a munkánkat jobban tudjuk végezni – tette hozzá.

Zanócz István kérésünkre elmondta, hogy a tegnapi vihar miatt 40 helyszínen volt szükséges beavatkozni. Főként favágási munkálatokra volt szükség. Sok helyen épületekre, járművekre, kerítésekre és vezetékekre dőlt fákat kellett eltávolítaniuk, főként Városerdő környékén.

A kamionméretű vízszállító nagy előrelépést jelent a városnak, ami nagy mértékben növeli a város és környékének biztonságát. Egy ilyen korszerű járművel el tudják érni az egész illetékességi területet, és a munkafeltételek is nőttek általa – mondta el dr. Görgényi Ernő a város polgármestere.

2012-ben a belügyminisztérium és a Gyulai Önkormányzat a laktanyát bővítette, egy hangár építésével, ami most lehetővé tette, hogy a járművet el tudják helyezni. Nem minden megyei tűzoltó parancsnokság tudná befogadni a szintén a belügyminisztériumnak köszönhető autót. Görgényi Ernő a sajtótájékoztató során egyúttal külön megköszönte a tűzoltóság szolgálatát, amit a tegnapi viharkárok elhárítására tettek.

Az új járműről és az átadásról készült fotóink alább megtekinthetők:

 

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 7 = 9