Még száznegyven helyszínen dolgoznak a tűzoltók a viharkárok felszámolásán

Kidőlt fák, vihar, fakidőlés, katasztrófavédelem Fotó: Körös Hírcentrum (archív)

Hétfő reggel a legtöbb beavatkozást Kiskőrös és Békéscsaba térségében végzik az egységek.

hirdetés

A vasárnapi vihar következtében keletkezett károk felszámolásához néhány órán belül országszerte összesen több mint kilencszáz alkalommal riasztották a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóit, akiknek főként kidőlt fák, leszakadt vezetékek, megrongált tetőszerkezetek és elöntött pincék adtak munkát.

hirdetés

Hétfő reggelre az egységek a károk nagy részét felszámolták vagy enyhítették, Kiskőrös és Békéscsaba térségében azonban még mintegy száznegyven helyszínen van szükség beavatkozásra – tájékoztatott a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Békéscsabán nagy erővel csapott le a vihar vasárnap délután, erről itt írtunk korábban. A megyeszékhelyen kívül több más településen is károkat okozott a vihar, így például Gyulán, Méhkeréken, Mezőberényben, Eleken, Dévaványán, Sarkadon és Lökösházán.

A Mávinform tájékoztatása szerint, a kidőlt fákat eltávolították a sínekről, a felsővezeték-rendszereket helyreállították, megvizsgálták. Hétfőn hajnalra valamennyi vonalon megteremtődtek a biztonságos és menetrendszerű vasúti közlekedés feltételei.

Hétfő kora délutáni anyagunk ide kattintva érhető el.

hirdetés

Szóljon hozzá!

47 + = 56