Megyeszerte folyamatos a kárfelszámolás

vihar, Békés megye Fotó: Körös Hírcentrum

A tegnapi és a mai nap során, összesen közel 350 bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez Békés megyéből.

hirdetés

Leginkább kilenc település érintett, köztük legsúlyosabban Békéscsaba, a káresemények nagy része itt történt. Érintve volt még Gyula, Elek, Békés, Mezőberény, Köröstarcsa, Körösladány, Sarkad, Mezőkovácsháza.

hirdetés

A kárfelszámolás a mai napon tovább folytatódik, az esetek több mint felét már felszámolták – tájékoztatott megkeresésünkre Gombos Erik tűzoltó hadnagy, megyei katasztrófavédelmi szóvivő. Hozzátette: a tegnapi nap beavatkozott a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság összes szere, a Mezőberényi Katasztrófavédelmi Őrs, valamint a megye összes hivatásos tűzoltó-parancsnokságáról érkezett segítség a megyeszékhelyre.

Önkéntes tűzoltó egyesületek is bedolgoztak a kárfelszámolásba, így például a békési, a füzesgyarmati, a gyomaendrődi, a sarkadi, a tótkomlósi, valamint a csorvási egyesületek. Több olyan káresemény is történt, ahol anyagi kár is keletkezett. Parkoló személygépjárművekre oszlopok illetve fák dőltek. A lezuhanó faágak ingatlanokat, épületeket károsítottak. Személyi sérülés egyetlen esetben sem történt.

 

Vasárnapi cikkünk a viharról (képgalériával):

hirdetés

Szóljon hozzá!

+ 45 = 55